Dripp dropp

Var på bio idag tillsammans med min morbror och min kusin Martin. Vi såg The King's Speech och den var okej, men inte den bäst film jag sett. Men det var ett spontant besök på bion och den bästa filmen som gick just då, haha!

Nu har det kommit sämre väder hit... Igår när vi var ute och bubblade bubbelpool på kvällen så började det regna och hela dagen idag har det regnat till och från. Men det är väl "bra" för det innebär att det kommer snö uppe i bergen och om två veckor så är det February recess (sportlov) och då ska vi nämligen åka skidor! Vi ska åka till Mammoth Mountains som ligger i Kalifornien och vara där i en vecka. Idag så var jag och pappa iväg på kvällen och köpte ny skidutrustning åt mig. Det blev nya skidor, nya pjäxor och nya stavar!


"Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma..."

Igår kom pappa hem och hade med sig (läs: smugglade med sig) falukorv, svenskt bröd, lösgodis, Veckorevyn och lite andra saker. Så vi åt korvstroganoff till middag igår kväll, vilket smakade väldigt gott! Och kusinerna från Australien kom igår! Det är hur kul som helst att träffa dem och ha dem här!

Idag var vi till downtown Saratoga där vi åt frozen yoghurt och var på Starbucks. Sedan åkte vi upp i bergen till dit Amanda rider, och så tittade vi på hästarna som fanns där (hur många som helst) medans föräldrarna var på "vinprovning". Tyvärr dog min kamera, men jag hann ta typ två bilder innan dess...


Amanda och Frida (kusin)


Martin (kusin) snodde kameran och tog en bild på en cyklist innan kameran dog


Idag & imorgon

Idag har jag varit i skolan.
Idag slutade jag 11:15.
Idag har jag legat ute i solen och solat.
Idag var det en skön dag.

Imorgon är det fredag!
Imorgon kommer pappa hem!
Imorgon ska jag träna!
Imorgon kommer kusinerna från Australien hit!

Ytterligare några sekunder har flugit iväg

Nyss var Sara, Lukas och Åsa (Saras brorsa & mamma) här på middag. Rickard (Saras pappa) är nämligen också i Sverige, så vi tänkte att vi kunde träffas och äta middag tillsammans. Det var roligt att ha dem här! Det blev köttfärssås och spagetti och till efterätt hade Åsa tagit med sig mjölkchoklad pannacotta, mums!

För övrigt har dagen rullat på som vanligt med skola, läxor och fint väder. Och jag lärde mig av Lukas att ett år har 31 536 000 sekunder, det är inte så mycket, om man tänker efter... eller?


Det blommar jättefint i träden som står på West Valley College


Det går mot bättre tider

Jag bara älskar mitt nya schema! Det var så skönt att åka hem redan efter två lektioner vid 11:15! Och typ inga läxor alls (måste jobba lite på ett engelska projekt, men det är lång tid tills det ska vara klart), så jag gjord pannkakor till lunch till mig, mamma och Fanny (hon var hemma sjuk idag). Sedan så lade jag mig ute i solen ett tag och när Amanda kom hem så tränade vi lite friidrott. Till middag gjorde jag och mamma wok, vilket blev supergott!

Har kommit på att det är nog en vändpunkt i mitt liv nu, mot det bättre. Hösten var lite upp och ned, men nu kommer det att bli ljusare och ljusare, och bättre och bättre väder! Och jag har mycket bättre schema och så har jag kommit in i "läxrytmen" och har det lättare att förstå på lektionerna. Plus att jag har två superlov att se fram emot och sedan så kommer ju Anna och Carro hit!


Vi hade i morötter, rödlök, sockerärtor, annanas och zucchini i woken


Sooooool

Imorse skypade jag med Anna och det är alltid lika mysigt att prata med någon hemmifrån. Sedan så lade jag mig ute i solen och solade. Det har varit varmt hela helgen, 20 grader och sol, nästan som svenska sommardagar, men jag har inte haft tid att sola förrens nu. Nu kanske man har fått lite färg i alla fall. Sedan så gick jag ut med Leia medans restan av familjen badade bubbelpool och efter det tog jag en löprunda (dock har jag sån träningsvärk från friidrottspassen jag och Amanda har kört, så det gick inte så bra). Nu har vi precis ätit middag och sagt hejdå till pappa som åker till Sverige för att jobba (det är bra konstigt att vi flyttade hit när han ändå åker hem lite då och då, haha).


Shopping!

Som rubriken lyder så har det blivit lite shopping i helgen. Igår var jag inne på Michaels Store ( en pysselbutik som jag fick presentkort på i julklapp) och gick runt där hur länge som helst och var lycklig av alla pysselsaker som fanns. Kom där ifrån med lite diamanter, klistermärks bokstäver och "klisterpluttar". Idag blev det Gilroy Outlet tillsammans med familjen och kom där ifrån en rosa sport-BH (Nike), ett par jeans (Levi's), en jeanskjol (Levi's) och ett par Converse rikare!

Nu har jag precis kommit hem från lunch-middag hos en annan svensk familj som bor här i närheten. Såg på The Last Song och den var hur gullig och bra som helst, men väldigt sorlig! Rekommenderar den verkligen, trots att man fick lite tårar i ögonen! 



Pannkakslunch

Stackars Fanny som hade finals på sin födelsedag, men jag tror att hon hade en toppendag ändå! Vi firade henne mest på kvällen då hon fick sina presenter och en svensk gräddtårta med jordgubbar, fast hon fick frukost på sängen på morgonen.

Nu är finals äntligen över! Lycka! (Och jag tror faktiskt att det har gått okej på alla proven.) Har en tre dagars lång helg framför mig nu, utan läxor, härligt! Efter skolan så följde Dorsa och Sachi med hem till mig och vi gjorde svenska pannkakor som vi åt med jordgubbar, mums! Sedan hängde vi ute i solskenet, pratade och bara njöt av att finals är över.


Fanny fick frukost på sängen och massor av kort


Fannys födelsedagstårta


Söta Dorsa gjorde ett hjärta i sin pannkaka


MUMS!


Dorsa och Sachi vid poolen


Sachi och jag


Dorsa gungar, haha


GRATTIS FANNY!

Idag fyller min finaste syster hela 16 år! Ett STORT GRATTIS på födelsedagen Fanny!
Hoppas att du får en amazing dag! I love you!


Det är solsken och jag är lycklig!

Då var historia och matte finals avklarade! Känns skönt att ha det överstökat, men hur det gick återstår att se... Imorron har jag finals i ELD och health and drivers (har ingen final i ELD och man kan inte plugga till health and drivers final) och på torsdag har jag finals i engelska och anatomy/physiology (engelska behöver jag verkligen plugga till och i anatomy/physiology så har vi take-home final).

Vädret är hur skönt som helst här just nu! När jag kom hem efter skolan så åt mamma och jag lunch ute i solen och sedan låg jag och solade medans jag pluggade. Livet är bra härligt ibland! Och bästa nyheten väntade när jag kom hem! Mina bästa vänner Carro och Anna har bokat biljetter för att komma och hälsa på mig! Och de är här på min födelsedag! Det kommer helt enkelt att bli bäst!


Red Robin

Dagen idag har mest bestått av plugg (matte och historia) inför finals, vilket har varit väldigt tråkigt... Dock så frågade Petterssons (Saras familj) om vi ville hänga med ut och äta, och det tackade vi inte nej till. Så vi åt middag på restaurangen Red Robbin, där de hade hamburgare som specialitet. Jag tog en cheeseburgare som var väldigt god och hade verkligen en supermysig kväll!


My lovley sisters


Sara och jag


Amanda, Lukas, Sara och Fanny utanför restaurangen


Svar på frågor

Från skala 1-10, hur mycket tycker du om att bo i USA? Jämför sedan med en skala för Sverige!
Oj, det är verkligen svårt att säga, det går upp och ner hela tiden. Men USA är nog en 7:a (shoppingen, klimatet, resorna...) och Sverige en 8:a (kompisarna och det är där jag hör hemma).

Killar: Fortfarande brist på snygga killar och har du mött någon Ryan?
Det är fortfarande brist på snygga killar, i alla fall i skolan, då typ mer än hälften av killarna är asiater (inga snygga asiater). Det finns väl några som ser bra ut, men inte många... De snygga killarna jag har sett har jag sett på våra resor och jag har intträffat någon Ryan än.

Vad är det knäppaste och häftigaste du har gjort hittills?
Vet inte om jag gjort något knäppt, men häftigast måste nog vara när jag var i Las Vegas at night!

Om du fick tre önskningar vad skulle du önska dig då?
Jag skulle önska att jag fick vara tillsammans med mina närmast vänner, bli superbra på att fota och att jag får ett lyckligt liv!

Har du sett nån kändis?
Önskar att jag hade, men icke...

Vad är ditt favorit snacks?
Jag vet inte om det kan kallas för snacks, men jag bara älskar Ben & Jerry's! Annars är ett äpple alltid gott!

Har du gått på något "house party" (som man ser på amerikanska tonårsfilmer)?
Haha, nej det har jag inte. Skolan som jag går på är väldigt pluggig (eleverna pluggar mycket och har inte tid för fester, haha) och sedan så antar jag väl att jag inte umgås med de personerna (även om jag inte hört om något "house party" alls).

Skriv om dina framtida mål. Vad vill du helst bli när du blir stor?
Jag brukar inte tänka så mycket på framtiden och när jag gör det så blir jag lite rädd, men jag vill få en bra utbildning och hitta ett jobb som jag trivs med. Ett tag ville jag bli kriminaltekniker, men just nu vet jag inte riktigt vad jag vill bli. Sedan så vill jag resa mycket och se världen, och jag vill hitta kärleken i mitt liv och bilda familj. Jag vill även spendera mycket tid med mina vänner och njuta av livet!

Vad är det konstigaste med Amerikanare?
Det går nog inte riktigt att säga, för alla är så olika. Det konstigaste jag vet är nog att de kan gå till skolan i pyjamas och inte bry sig (och de går ofta till skolan i myskläder).

Snö eller sol?
Haha, jag måste nog säga sol, jag älskar sommaren!

Skulle du kunna bli vegetarian?
Jag tror nog inte det, för jag gillar verkligen kött...



Värme!

Det har varit riktigt varmt idag, 20 grader och strålande sol (det var varmare idag än igår) och det har nästan kännts som sommar, hade till och med på mig short och linne när jag var ute. Har fotat med min nya kamera (har en del att lära, haha), varit ute och sprungit, pluggat matte och njutigt av solen idag och det har varit riktigt härligt! Hade tänkt att svara på lite frågor som jag fått, men jag har helt enkelt inte haft tid, så det får vänta lite...



Första bilden med nya kameran
(osminkad och i pjamas, men jag var bara "tvungen" att ta en sån här bild, haha)



Både Amanda och pappa tog sig ett dopp i poolen idag (och det var kallt)


Lekte lite med systemkameran


Jupp, vi har både blommor och slänor här i Kalifornien i januari


Leia, världens sötaste vovve!


Nu har jag precis ätit lasange till middag, supergott!


Nikon D3100

Aaaah! Har äntligen fått min systemkamera nu, en Nikon D3100! Batteriet är på laddning och snart ska här fotas! Skönt att det äntligen är fredag, och nu väntar en långhelg för vi är lediga på måndag. Kommer dock att bli en plugghelg p.g.a. finals... Men, men, livet är ändå härligt och idag var det 20 grader och strålande sol, yey!


I brist på idéer...

Jag behöver lite idéer på vad jag kan skriva om... En liten frågestund kan man säga! Det är bara att kommentera och skriva saker som ni vill att jag ska skriva om eller ställa frågor som jag ska svara på.


Den här sången för att komma ihåg staterna kan typ alla här i USA, jag borde lära mig den, haha!
(Själva sången börjar på 0:35)
(På youtube finns det även en liten tjej som sjunger 50 stater på 34.5 sek, det kallar jag skills!)


Happy face

Efter finals (nästa vecka) så slutar Health & Drivers education och jag skulle egentligen haft School Service (hjälpa till i office) istället för det. Men jag var hos min studievägledare idag och vi fixade så att jag inte behövde ha det, så då slutar jag 11:15 på tisdagar och torsdagar! I'm so happy, happy!

1920's

På historian just nu läser vi om 1920-talet och idag så klädde vi oss som 1920-tals personer och spelade upp pjäser. Jag och Linus var i samma grupp med två andra killar och vi hade "the mob". Våran pjäs utspelade sig på en olaglig bar och jag blev mördad av Linus, haha!

Det var förresten frost på marken när jag vaknade och typ 2 grader! Det var svinkallt, burr!


Jag och Linus
Jag gillar verkligen inte min klädsel och hur man såg ut på 1920-talet,
men får man "betyg" på klädseln, så får man!


Söndagspromenad

Idag så blev det skype med Malin på förmiddagen och sen så åkte vi iväg för att gå på promenad tillsammans hela familjen och "se något nytt". Vi åkte till St Joseph's Hill som ligger vid Los Gatos och på toppen (det var mycket uppför att gå) var det jättefin utsikt över San Jose. Det var soligt och runt 12 grader, så det var vårkänsla på hög nivå. Känns verkligen inte som januari och vinter i alla fall, haha!


Utsikten över "San Jose" (det är lite disigt, så man ser inte riktigt själva San Jose, utan det som man ser mest är Los Gatos nere i vänstra hörnet)


Fanny och Amanda påvägen ner


Jordbävning...

Startade dagen med en mysig frukost och skypade sen med Elina. Har inte sett henne på ett år, då hon åkte på utbyte till Australien, och jag har inte pratat med henne på ett halvår, så det var riktigt härligt och roligt att höra hennes röst och prata med henne.

Efter det blev det en löprunda tillsammans med mamma och pappa. Känns skönt att komma igång lite med träningen efter att jag har varit sjuk fram och tillbaka under hela lovet. Lunch på det och nu har jag precis duschat.

Berättade inte det igår, men det var jordbävning här igår! Den var 4,1 på richterskalan och jag som vill vara med om en lite jordbävning, jag kände den inte! Åh, är riktigt besviken på att vårt hus inte skakade, för pappas jobbhus typ gungade, så han kände av jordbävningen. Men jag antar att jag kan säga att jag varit med om en jordbävning (även om jag inte kände den, haha).


Puppet show

Hade redovising på engelskan idag. Det var ett grupparbete och jag hade sämsta gruppen! Alla grupper fick varsin scen ur Othello som vi skulle jobba med och analysera och sedan "spela upp" inför klassen. Min grupp (vi hade sista scenen där alla blev dödade) gjorde en puppet show och det gick väl helt okej, men skulle kunna ha gått så mycket bättre.

Nu ska jag steka pannkakor till våran lunch imorron och sedan så ska jag ut och springa med pappa. När jag kommer hem sedan blir det lite plugg och antagligen kryper jag ner i sängen tidigt för att läsa lite Harry Potter.


I brist på bild slänger jag in en bild på godisrör fyllda med Jelly Bellies och m&m's från affären It's Sugar som vi var inne i efter vi hade varit på Universal Studios


Tillbaka till vardagen

Det känns faktiskt helt okej att vara tillbaka i skolan. Har inte fått jättemånga läxor att göra än, så det är skönt, men det kommer nog att ändras snart, speciellt eftersom vi har finals om två veckor (prov i alla ämnen på allt vi lärt oss hitills). Och det var roligare att träffa kompisarna igen än vad jag trodde att det skulle vara, så det är ju positivt!

Idag så åkte Oscar, Charlotte, Hugo, Alexandra och Felix hem till Sverige igen (min farbror med familj). Det var riktigt roligt att ha dem här, även om det var mycket liv och rörelse, då barnen är 4 år, 2 år och 6 månader. Det kommer att kännas tomt nu när de inte är här längre.


Bild på mig från nyårsafton, har mina nya ringar på mig! Har inte berättat något om nyårsafton förresten... Vi var hemma och åt en riktigt god middag och bara umgicks och njöt av det sista timmarna av 2010 och de första timmarna av 2011. Dock blev jag lite besviken då de inte sköt några fyverkerier alls, vad är ett nyår utan smällare lixom?


Skola, suck!

Imorron börjar skolan igen, känns som att lovet har varit alldeles för kort. Ändå har det varit i två veckor, men tiden har gått så himla snabbt! Har haft en klump i magen för att börja skolan igen...

Idag så har jag gjort läxor. Vi fick engelskaläxa över lovet, vilket engligt min mening inte är okej. Är inte loven till för att man ska slippa allt som har med skola att göra? Sedan så har jag krypit upp i sängen och läst idag också. Jag har läst i min fotobok som jag köpte och så har jag läst Harry Potter. Jag älskar verkligen att läsa!

RSS 2.0