Nooooo....

Nu måste det letas hus igen... Han som vi skulle hyra av drog sig ur när han fick reda på att vi bara kunde hyra i 10 månader och inte i ett år. Så det är tråkigt, för jag ville verkligen komma igång med skolan och allt!

Det rullar på

Har inte hänt så mycket idag. Jag och mamma var och tränade imorse, sprang 5 km på löpbandet. Efter lunchen så var det tänkt att vi skulle åka till våra skolor för att prata med dem angående att vi skulle börja där och fråga i fall att det var okej att vi började där när vi bara har kontrakt och inte bor där. Så vi fixade iordning oss och var beredda att åka. Men mamma surfade runt på internet och efter några telefonsamtal behövde vi inte längre åka iväg någonstans. De skulle kolla upp det åt oss och återkomma, så det var ju bra!

Istället så åkte vi till The Great Mall igen för att shoppa lite. Vi hade bara en och en halvtimma på oss innan vi var tvugna att åka hem, så för mig blev det mest att spana in lite olika affärer och titta vad de hade för något (tyvärr inget shoppat av mig alltså).

Nu har vi precis ätit efterrätt, Ben & Jerry's glass med jordgubbar. Yummie!

Hiking, not biking

Har mått mycket bättre idag! Efter lunch bestämde vi oss för att åka iväg och hika! Vi åkte till en park som hette Ed Levin och valde att gå på ett trail som var ungefär 5 km. Det visade sig att det fanns pumor i området, så vi gick och spanade efter dem hela vägen. Tyvärr (eller det kanske var tur det) så såg vi inga pumor, men vi såg massvis med söta små jordekorrar som sprang omkring! Och så gick vi förbi kossor. Förutom djurlivet så var det väldigt torrt och kulligt, men det var lagom varmt och lagom jobbigt!

Vi tog en tur till Great Mall efter det för att få lite mat i magen. Vi åt tacos och burritos, vilket var mycket gott efter hikingen. Sedan provade vi på frozen yoghurt. Väldigt gott, men nöjet låg i att ta själva yoghurten och välja topping, fanns så mycket att välja på! Vi shoppade inte idag, men jag längtar till vi ska iväg och shoppa där! Var grymt stort och hade jättemånga affärer och outlets.


Mitt bland kossorna


Mitt och Amandas glädjehopp över att snart vara framme


KONTRAKT!

Woohoooooo!!! Vi ska skriva ett kontarkt på ett hus! Så vi har bestämt oss för vilket hus vi ska hyra och bo i. Det ligger i Saratoga och har frya sovrum, är relativt stort och har en grym trädgård med pool, "spa" och massor av fruktträd. Det var det andra huset vi var inne och tittade i. Tyvärr kommer vi inte att kunna flytta in förrens 1:a oktober, så det känns lite segt. Men vet ni vad?! När vi har kontraktet kommer vi att kunna börja skolan! Då ska jag gå på Saratoga High School och det känns overkligt!

Jag är nervös, orolig, spänd, exalterad och nyfiken på samma gång. Och tankarna i huvudet varierar från Kommer jag att få nya kompisar snabbt? och Vad ska jag ha på mig första skoldagen? till Hur kommer mitt schema vara? och Vilka kurser ska jag läsa?

Golden Gate

Vi bestämde oss för att åka på en utflykt till San Francisco idag. Vi tog bilen och första intrycket av San Francisco var att det var skitcoolt! En jättestor stad med massor av skyskrapor och gator som går upp och ner. Vi beslutade oss för att titta på Golden Gate Bridge idag och det var helt fantastiskt! Underbart soligt väder för att se den, men det var väldigt blåsigt. Vi åkte över bron och parkerade på andra sidan. Sedan gick vi över halva bron, där vi vände och gick tillbaka (hela bron är 1,7 km). Jag som inte är höjdrädd eller nått var faktiskt lite skakis ute på bron. Det var jättehögt och jätteblåsigt och då den enda säkerhetsanordningen var ett "vanligt" staket som man skulle kunna hoppa över (tydligen så sker flest självmord från Golden Gate) så var det lite läskigt, men väldigt coolt ändå!

Vi var och åt på Burger King i Millvalley (andra siden bron) vid tretiden och var inne en snabbis på Ross, dress for less. Fanny hittade två klänningar och så köpte vi lite småsaker som en stekpanna och Ipod-skal. Sedan åkte vi upp längs kusten så att vi skulle få bättre bilder på Golden Gate. Helt otrolig utsikt asså!

Nu sitter jag urblåst och trött i lägenheten och har en känsla av att jag är påväg att bli sjuk, för jag har frusigt hela dagen och mått lite sådär... Håller verkligen tummarna för att jag inte blir sämre!






Hämtmat

Det är stopp i vårat avlopp... Spolar man vatten i diskon, så tar det väldigt lång tid för det att åka ner. De ska komma och fixa det imorron, men för tillfället får vi inprovisera. Mamma hade ingen lust att laga mat, så hon och jag gick och köpte take away mat. Det blev asiatiskt, med en blandning av nudlar, friterat ris, wok och chicken teriyaki. Mycket gott!

Det blev ännu en hustitt idag. Ett tvåvåningshus, men det var inget som vi ville ha. Det var ganska små sovrum, inte så fräscha badrum och det luktade illa. Så vi letar vidare!


Glass i STORA lass!

Att jag kommer hem med två Ben & Jerry's känns bra, men när Fanny kommer hem och har köpt hela FEM Ben & Jerry's undrar man ju vem som älskar glass...! (Fick dock reda på att hon tänkt köpa tre stycken, men att köpa fler blev billigare. Så istället för att köpa tre stycken för 9 dollar, köpte hon fem för 10 dollar!) Förresten så är det de små förpackningar, har inte sett stora än...


A walk to the park

Dagens utflykt blev en långpromenad med Leia till en närliggande park som vi sett på kartan. Vi gick förbi Safeway och handlade smoothies och muffins och sedan gick vi längs flodbanken och smälte i solen. Parken bestod mest av torrt gräs och massa träd, men det var kul att komma ut och se sig omkring lite mer. Efter en kort tur på ett "track" i parken gick vi och fikade i en annan park som på andra sidan vägen (den parken var mer som en gräsmatta med några träd ch en lekpark).


I den första, torra parken


"The smoothie sisters"


Allandale Avenue

So, yesterday! Det vart träning och poolhäng på dagen och hustittning på kvällen.

Huset var större än det förra vi fick titta på och har bättre och större trädgård. Det hade fyra sovrum, fyra badrum, två vardagsrum, ett rum som kan bli kontor eller gästrum och ett stort och fint kök. Fick ingen direkt wow-feeling, men skulle kunna tänka mig att bo där! För tillfället diskuterar vi fram och tillbaka, men det verkar som att vi ska skicka in en ansökan.

Vi skulle titta på ett till hus idag, men den hustittningen blev flyttad till måndagen, så vi får väl se vad vi hittar på idag. Tyvärr har vi bara en hyrbil än och pappa har den (han jobbar), så vi är lite begränsade (ska dock fxa en till bil snart).


Eftersom husägaren och hans mäklare var vid huset känndes det pinsamt att gå runt och fota... Ni får en bild på poolområdet istället (och Fanny i poolen)!


Nya hus att titta på

Har fått reda på att vi ska och titta på flera hus som vi får se insidan av! Ska bli kul för då har man något att jämföra med. Ikväll ska vi titta på ett hus och imorron ska vi titta på ett annat. Har sett lite bilder och de verkar fint i båda husen, men att få se det med egna ögon och se planlösningen kommer att bli skoj!

Storasyster #1, that's me!

Igår kväll erbjöd jag mig att laga mat och vad blev det om inte lite Italiensk kyklingpasta! Blev väldigt gott och uppskattades av alla!

Nu på morgonen vaknade jag och åt frukost (yoghurt med flingor och mackor med juice). Eftersom syrrorna inte vaknat än tänkte jag att jag kunde vara världens snällast storasyster och fixade iordning frukost på sängen till dem. Det blev väldigt glada och förvånade, så nu är man en nöjd storasyster!

För övrigt idag blir det nog häng vid poolen då det är värmebölja här. Ungefär fem gånger om året blir det extra varmt här och nu är det en av de gångerna, yay! Det ser ut som att det ska bli strålande sol och runt 35 grader idag!

  
Italiensk Kyklingpasta     Mina frukostmackor   


Titt nummer ett

Idag var vi alltså iväg med mäklaren för att titta på de hus hon hittat ("fyra" stycken). Det första huset fick vi bara se utsidan på och det var inte fint, så vi dissade det direkt.

Det andra huset däremot (huset som hon ringt om) fick vi gå in i och titta. Det hade fyra sovrum, tre badrum, ett fint kök, ett stort vardagsrum och pool. Jag fastnade inte för det på en gång, men det känns bättre och bättre. Det är inte så stort, ganska dyrt och bakgården där poolen ligger såg ganska taskig ut, men annars var det super! Vår mäklare ska ringa och höra efter angående vissa saker och så ska vi troligen skicka in en "ansökan" och föreslå ett lägre pris.

Det tredje och fjärde huset fick vi bara se utsidan på. Det tredje såg jättefint ut, men är också lite mindre. Det har öppen planlösning med fyra rum (vi har sett bilder) och när vi får besök kommer det att bli svårt att få plats (på andra huset kunde man få till ett femte provisoriskt rum). Det fjärde huset däremot finns det inga bilder på insidan, men det var större och har två våningar. Det såg jättesnyggt och fint ut på utsidan och det var det huset som jag gillade bäst! Det negativa är att vi inte kan titta på huset förrens nästa vecka och att vi inte kan flytta in i det förrens slutet av september...

Husjakten fortsätter och vi får väl se vad vi hittar i slutändan!


Jag framför andra huset (tog tyvärr inga bilder på resten av husen...)


Kanske, kanske så...

Vår mäklare ringde nyss och sa att hon tror att hon hittat det perfekta huset åt oss! Wohoo! Fortsättning följer imorron när vi ska iväg och titta på huset... Taggad?! Oh, ja!


Kvittrande övergångsställen

Då det inte kommer att hända så mycket idag att berätta om, kan jag berätta om de roliga övergångsställerna. Man trycker som vanligt på knappen och väntar på att man ska få gå över (när man inte får gå är det en orange hand). Sedan så kommer "the little white man" och då får man gå över. Det som är det roliga är att vid övergångsstället utanför vår lägenhet så spelas fågelkvitter upp när man får gå! Första gången jag hörde det, asså gud vad jag skrattade! Sedan finns det de övergångsställerna som räknar ner hur lång tid man har kvar på sig att gå över, men jag måste säga att fågelkvittret slår allt!


"The Converse family"

Outleten vi var på i eftermiddags var tydligen (enligt en kassörska) den störst outleten på USA:s västkust. Och visst var det stort! Fyra olika byggnader och de hade många affärer att välja på. Tyvärr hade vi inte så lång tid på oss, eftersom Leia var själv hemma och det tog ett tag att åka dit, plus att vi skulle runt och kolla på området Almaden efter. Men vi hann med att shoppa ändå! Först köpte jag ett sexpack med träningsstrumpor. Sedan blev det storshopping på Converse! Jag köpte ett par låga, lila Converse, I’m loving them! Alla i familjen köpte varsitt par Converse, utom Fanny, för hon köpte två!

Därefter åkte vi till Almaden och spanade läget. Det området är mer nybyggt och det var jättefint. Skolan där verkade bra, så där är ytterligare ett alternativ att bo. Nu har vi ätit middag (spagetti med köttfärssås) och jag och Fanny har walkat the dog i våra nya Converse!


En glad Fanny med sina två Converse och Amanda som provar skor i bakgrunden


Alla införskaffade Converse! Mina är som sagt de lila i mitten (kommer dock även att låna Fannys chockrosa och vinröda, då vi har samma storlek, yey!)


Jag har en plan!

"Hörde du Harry?! Sickan har en plan!" Haha!

-Träna
-Åka till ännu ett annat område här och titta
-Gå på Outlet och shoppa

Santa Cruz

Idag har vi varit på utflyckt hela dan. Vi packade lite matsäck och tog bilen för att åka till Santa Cruz. Först tog vi en sväng i Seratoga (ett område i San Jose) för att spana in området där omkring och för att titta på deras High School. Det är nämligen ett av de ställena som vi kanske ska bo på, och det såg jättefint ut! Det bästa var ju att fotbollslaget var på skolan just när vi var där och hade träning. Tyvärr såg jag dem bara på avstånd, men jag slår vad om att det fanns några riktiga hetingar där!

Sen fortsatte vi upp i bergen. Då åkte vi genom skogar med jättestora träd som kallas Reedwood trees. Det var verkligen supercoolt och träden var jättehöga och hade enorma stammar. Det var som en sagoskog!

Till slut kom vi fram till Santa Cruz. Där parkerade vi bilen och gick ut på piren där. Det var blåsigt, men det som var roligt där ute var sjölejonen. Under piren bodde nämligen massor av sjölejon som simmade runt, låg och sov och lekte med varandra! Helt otroligt! Sedan gick vi runt lite på land och spanade in alla surfarna som var ute till havs och surfade.

Väl tillbaka till San Jose åkte vi runt i Mountain View och Los Altos (andra områden) och tittade på deras High Schools och områdena där. Det var också fint och jag kan verkligen tänka mig att bo där och gå i skolan där. Vi hade fått tips om att äta på en kinesisk restaurang som hette Chef Chu's, så vi åkte dit och åt middag. I min fortune cookie stod det "Someone thinks you are wonderfully mysterious", man undrar vem det kan vara, haha!


Det heta fotbollslaget!


Det här var bara stubben av ett träd, men man känner sig lite ändå!


Hive five!


"Smart Chicks Rule!" Bästa tröjan som jag fått av Malin!


Finding a house

Nu har vi precis träffat och haft "möte" med kvinnan som ska hjälpa oss att hitta ett hus. Hon började med att visa oss kartor på hela Kalifornien och gav förslag på resor och sightseeing som vi kan göra (bl.a. åka längst kusten till Los Angeles och San Diego, gå på hiking i Santa Cruz eller åka på vinprovning i Napa Valley). Sedan gick hon igenom de olika områdena och skoldistrikten här i San Jose. Vi vill ha ett hus med 4-5 sovrum, ett bra kök, pool och en fin trädgård, så vi får väl se vad hon hittar för något och var hon hittar det huset. På tisdag ska vi åka runt och titta på de husen som hon hittat, så det ska bli spännande!

Annars idag så har jag och mina systrar varit vid poolen och badat och solat och så har jag och Amanda tagit en promenad med Leia. Vi tappade nästan bort oss, men hittade till slut rätt, så det blev en lite längre promenad än vad vi hade tänkt oss. Och områdena här omkring vår lägenhet är väldigt fina och nybyggda. Är superspänd på vart vi kommer att hamna!


Ben & Jerry's

Eftersom jag var med och handlade igår hamnade dessa godingar i vår frys! Mums! ♥


Lägenheten

Inser att det är jättesvårt att visa hur vår lägenhet ser ut genom att visa bilder. Jag gör ett försök att beskriva det i ord istället (och några bilder). När man kommer in har man vardagsrummet rakt fram och köket ”rakt fram” till vänster. Går man till höger kommer man till mammas och pappas sovrum och de har egen toalett och garderob. När man går genom vardagsrummet och förbi köket kommer man till en toalett. Till höger om den ligger mitt sovrum med walk-in-closet och till vänster ligger Fannys och Amandas rum. Lägenheten är relativt stor och den är väldigt fräsch!


Matbordet och vardagsrummet
(går man upp till vänster i bild kommer man till mitt och Fannys och Amandas sovrum)


Mitt sovrum (min säng rättare sagt). Längs väggen vid fotändan står en byrå med spegel och brevid den ligger min walk-in-closet (där det än så länge inte finns så mycket)


Haha, Leia har hittat sin sovplats, en ”hylla” i sängbordet. Hu söt får man bli?


California!

Framme igen efter ännu en flygresa! Och nu ska det inte ut och resas mer, för vi är i Kalifornien! Imorse var det att packa ihop allt igen och åka till flygplatsen i Dallas. Allt gick jättebra och nu är vi alltså plats i San Jose, vilket innebär att det inte längre är "bara" sju timmars tidsskillnad, utan nio! När vi kom fram var det lunchtid, så vi åkte med vår hyrbil till ett shoppingcenter och åt pizza på California Pizza Kitchen. Jag tog en Cicken Garlic pizza som var supergod!

Nu sitter jag i business centret här pårt lägenhetskomlex som vi ska bo på i minst två veckor. Vår lägenhet och allt här runt omkring är jättefint! Lägenheten består av tre sovrum (jag har ett eget sovrum med en dubbelsäng och walk-in-closet!), två badrum, ett vardagsrum och ett kök. Det känns bra att nästa gång vi ska iväg med alla våra resväskor (de känns som hundra stycken) så är det till vårt nya hus! Så nu är det bara att börja leta!

Frozen yogurt is the new thing!

Idag har jag lärt mig massor av saker om "the life in California". Mellan ett och fyra var en tjej inne på vårat hotellrum och pratade om hur det är att leva i USA och skillnader jämfört med Sverige. Det är svårt att komma ihåg allt och mycket visste jag redan, men här är vissa saker som jag kommer ihåg:

- De ställen där man träffar kompisarna är: shoppingcenter, bio, caféer, glassbarer, smoothie-ställen och frozen yogurt-ställen (frozen yogurt är tydligen "the new thing" här i USA, först väljer man smak (man får provsmaka), sedan topping och betalar efter hur mycket det väger)

- "Come over sometime" och "Let's get together" säger man bara för att vara artig, det betyder inte att man ska träffas igen. Om man ville träffas igen så ska man bestämma ett datum, en tid och en plats.

- Det är förbjudet att röka och dricka in public i Kalifornien och åldersgränsen för alkohol är 21

- In-n-out burger är som McDonalds, men finns typ bara i Kalifornien och deras hamburgarna sägs vara extra goda

Sedan så pratade hon om skolan, sporter, aktiviteter, dejting, holidays, dricks, körkort och massa andra småsaker. Körkort är något jag definitivt ska ta och det är bra att jag är tjej för om killen bjuder ut mig så betalar han!


World Aquarium

Första dagen på kursen för mig idag. Eller kurs och kurs. Det blev en utflykt. Jag och syrrorna fick följa med Susan (en från företaget som håller i kurserna) in till Dallas downtown. Vi tog tåget dit (det hette Dart, men jag tyckte hela tiden att de sa Dark) och gick till The Dallas World Aquarium. Där gick vi runt och tittade på allt från myrslokar, pingviner och krokodiler till hajar, flamingos och jaguarer. Det var väldigt vackert och coolast var nog hajtunneln. Efter det gick vi och åt på The Spaghetti Warehouse. Jag provade på deras special lasagne med hela 15 lager! Det var mycket, men gott! Sedan tog vi tåget hem och nu sitter jag på hotellrummet och är trött efter en lång dag. 

Till Carro; Vi fick reda på att imorgon blir det mer kursliknande även för oss ungdomar, so don't worry!


Hittade den sötaste jaguren som gärna ställde upp på bild!


Vissa dagar är till för att chilla

Eftersom pappa är den enda som får köra vår hyrbil och eftersom han var på kurs idag, så har vi övriga fått hålla till runt hotellet idag. Startade dagen med att träna lite i gymmet som finns här. Sprang på löpbandet och körde lite styrka. Sedan blev det frukost med våfflor, mums!

Kände för att gå ut efter frukosten så jag tog med mig Leia och gick på en promenad i ett villaområde här vid hotellet. Det var helt otroligt! Jättefina hus med perfekta trädgårdar och det såg väldigt amerikanskt ut. Det är så  jag skulle vilja bo! (Det var förresten inte lika varmt idag som igår. Igår var det runt 40 grader och idag har det kanske varit runt 36.)

Resten av dagen har jag spenderat på hotellrummet med en bok och vid poolen med en bikini. ^^


My mission!

Haha, jag har kommit på ett "uppdrag" för mig här i USA! Jag ska försöka hitta och fota en registreringsskylt från varje stat. Jag började idag och har redan hittat registreringsskyltar från sex stater. "Bara" 44 stycken kvar att hitta alltså. Good luck too me!


Tyckte att Texas registreringsskylt passar bäst in just nu eftersom det är här vi är för tillfället
"The Lone Star State"


Dallas downtown

Så vad har hänt första dagen här i USA då? Efter frukosten gick vi alla fem ut på promenad med Leia för att spana lite på omgivningen. Kan meddela att nästan det ända vi såg var snabbmatkedjor. Det finns ju hundratals olika stycken!

Tillbaka på hotellet blev det poolhäng för mig och Amanda. Det var superhärligt! Varmt i luften, men vattnet var perfekt och man kunde ligga i hur länge som helst. Fanny kom ner ett tag, men utan badkläder, så hon doppade fötterna och tog bilder (ska finnas på hennes blogg). Solade lite också, men eftersom det är så varmt blev det inte så länge. Får hålla tummarna för att det gav lite färg.

Nu på eftermiddagen så har vi varit i Dallas downtown. Det var coolt, vi åkte runt med bilen och bara tittade och tog lite bilder. Det bestod av några få höga skyskrapor och sedan var det mest vanliga höghus, men det var coolt ändå. Så "check" på Dallas av alla Amerikanska städer!


Var bara tvungen att ta den här bilden på Leia, så söt!


Super stora flaggstänger i Dallas (jag är den lilla pricken) och jag som försöker få till en snygg bild vid Dallas coolaste skyskrapa


Hotellet


Vårt hotell utifrån

Gud så skönt det var att sova. Somnade vid nio och vaknade sen vid fem. Fanny som delade säng med Amanda fick knappt någon plats hos henne och kom över till min säng vid sex. Somnade om då och sov till halv åtta. Nu har vi ätit frukost och ska snart ut och hitta på något kul här i Dallas. Det är sju timmars tidsomställning, vilket innebär att här är klockan tjugo i tio och hemma är den då tjugo i fem.

Berättade inte om vår hotell historia igår... Vi skulle bott på Homewood Suites Hilton i Frisco (en del av Dallas) från början. Jag, mamma, Fanny och Amanda som först landade åkte dit för att checka in och vila. Då säger de att vi inte är bokade där, utan att vår bokning var cancelled. De kommer fram till att vi är bokade på Homewood Suites Hilton i Plano (en annan del) istället och detta för att Leia är med och de tog inte hundar på första stället. Så vi får skjuts dit och sen kom pappa och Leia hit några timmar senare. Hotellet är fint, men det förra var mycket finare. Men har man hund, så har man!


USA!

Framme! Efter en händelserik natt med två timmars sömn och efter två flygturer med mellanlandning i Amsterdam så är jag "äntligen" framme i USA, i Texas, i Dallas. Vill dock för tillfället bara vara hemma och krama om alla jag håller kära om hjärtat.

Annars så är väl allt okej. Bara det att jag är väldigt trött. Och att det är väldigt varmt. Ska sova nu, så I guess it's good night!


Hejdå Sverige!

Det har varit så himla stressigt idag att jag inte hunnit blogga något. Tänkte lägga upp bilder från igår när jag var på bio med Victoria och Annika och såg Inception, men har verkligen inte haft tid. Nu håller vi på att packa ihop det sista och springer hit och dit, upp och ner. Det här blir väl sista inlägget från Sverige, för imorron drar vi, så nästa gång det skrivs här är jag i USA!

My siss ♥

Ikväll kommer min syster hem och jag är glad


Flyttgubbar

Nu märker man verkligen att vi ska flytta. Igår kom första flyttgubben hit och började packa ner alla våra saker i flyttkartonger. Idag så är det tre flyttgubbar här som packar ner det sista och tar bort alla möbler som inte ska vara kvar. Mitt rum har förvandlats till ett väskrum, i det står bara de väskor vi ska ha med oss. Det är tomt!

Vad hände  igår då? På dagen blev det jobb. Jag målade om badrummet en andra gång och så hjälpte jag mamma ute i trädgården. På kvällen cyklade jag hem till Malin för att vara med henne en sista gång. Vi satt ute vid hennes eldtunna och bara pratade och myste. Sen sov jag hos henne och har precis kommit hem nu.

Har inte tänkt så mycket (eller jag har i alla fall försökt att inte tänka) på hur långt det är kvar till jag åker. Men idag så är det bara två dagar kvar! Två dagar kvar i underbara Sverige, sen sitter man på ett flyg påväg mot det okända. Wish me luck!


Mitt nu tomma väskrum

 


Klippa, måla, träna, fiska...

En snabbrepris av mig dag:
Först så var jag iväg till frisören och klippte håret. Sen målade jag om hela badrummet, vilket tog uppåt tre timmar. Efter det var jag iväg på första friidrottsträningen efter sommaren, dock blev det även sista friidrottsträningen för mig innan jag drar till USA. Väldigt tråktigt! Sist, men inte minst, så var jag iväg och fiskade på kvällen. Jag som inte brukar gilla att fiska tyckte faktiskt att det var helt okej och jag fick inte mindre än två fiskar, en abborre och en mört!
God natt!


Friday's

Det vart en lyckad kväll i måndags. Istället för Greta (som inte kunde komma), så hängde Henrik med mig, Carro och Natti in till stan istället. Det blev käk på Friday's och jag åt pasta Alfredo. Sedan drog vi till McDonald's där Natti och Henrik festade loss på varsin glass. Var tråkigt när vi skulle säga hejdå, kommer sakna er!

 


Det är jobbigt att cykla utan luft!

Eftersom våra cyklar är borta för att skickas iväg till USA, så har jag varit smart och lånat en av syrrans kompisars cykel. Så idag när jag ska cykla till tandläkaren så är det första jag märker att sadeln är för låg. Men jag orkar inte vända, utan tänker att "jag klarar väl att cykla på den här cykeln ändå". När jag kommit en bit tycker jag att cyklen inte bara har en för låg sadel, utan att den också är väääldigt trög. Märker att däcken inte har någon luft alls, men är man halvvägs så orkar man verkligen inte vända så jag cyklar ända till tandläkaren på en cykel men för låg sadel och utan luft i däcken... Puh! Efter tandläkaren rullar jag dock hem till Jacob som är snäll och pumpar mina däck och höjer min sadel. Tack för hjälpen Jake!

Nu ska jag iväg till stan och äta middag med några nära vänner från simningen, nämligen Carro, Natti och Greta. Det ska bli mys, men tråkigt att säga hejdå.


Anna och Carro på lantisvägen där vi cylkade många gånger i sommras
när vi skulle in till Varberg från Getterön.


Welcome!


Välkommen till min blogg! Så det är här jag kommer att berätta om hur jag har det på andra sidan jorden, nämligen i Kalifornien! Jag och familjen ska flytta dit i minst ett år eftersom pappa fick ett kontrakt där.

Vi kommer att bo i San Jose (eller rättare sagt i Mountain View) som ligger en bit ifrån San Francisco. Än så länge har vi inget hus att komma till, men vi kommer att bo i en lägenhet i ett lägenhetskomplex tills vi har hittat ett hus att hyra.

Flyget mot det nya livet lyfter från Arlanda den 14 augusti kl 06:30 och då bär det först av mot Dallas, Texas. Där ska vi i några dagar ha någon typ av introduktions kurs av Ericsson, där jag tror att de berättar om hur livet i USA är... Skumt, men det ska bli intressant! Sen efter det flyger vi vidare till San Jose och letar hus. När vi väl har huset kan vi skriva in oss i skolan och så börjar jag High School! Herregud asså, håller tummarna för att jag får vara senior, skulle vara så grymt!

Kommer dock att sakna alla supermycket!

Kramar Ellen

Hola Everyone!

Nu är Ell(i)ns blogg klar. Så vad vore en blogg utan ett bra älgskämt!

 

Det var tre älgar som var ute och flög, då sa den ena älgen:
-Men, vi älgar kan ju inte flyga...
-Det har du rätt i, svarade älg nummer två, varpå de samtalande föll till marken.
När älg nummer ett konstaterade att den tredje älgen flög som en äkta tälgoxe utbrast han:
-Men, han föll ju inte ner!?!
Varpå älg nummer två lugnt svarar, med luttrad min:
-Han är döv...


I'm going to miss you so Ellen! <333333333333

/ ANT (nit.blogg.se)


Tack för all hjälp Anita! Kommer att skna dig med!
Kram Ellen


RSS 2.0