YOSEMITE

Är hemma igen efter vår helg i Yosemite som, trots att vädret inte var på topp, blev riktigt mysig! Vi åkte dit efter skolan på fredagen och kom fram ganska sent. Första natten sov vi i ett "tält" och det var kul! Allting som kunde lukta fick man lägga in i björnsäkra skåp, för det fanns björnar där som till och med kunde bryta sig in i bilen om det luktade gott (lite läskigt, men vi såg ingen björn).

På lördagen startade vi dagen med en god frukostbuffé och sedan var det hiking som gällde. Vi vandrade ungefär 12 km och på vägen såg vi vattenfall och helt otroliga vyer. Det var soligt nästan hela tiden och det var det bästa vädret vi fick för sedan började det regna. Efter lunchen så tittade vi på sequoia redwood trees (hur stora som helst) och sedan åkte vi till ett hotell, åt middag och sedan gick och la oss.

Det regnade till och från på söndagen så vi tänkte bara titta på saker, men det blev en lång hike ändå. Innan hiken stannade vi och tittade på ett vattenfall. Man kunde gå nära det (nästan stå under det), så det gjorde vi såklart, grejen var den att där såg man ingenting och det var som att stå i en ångbastu (utan värme) för det yrde så om vattenfallet, haha! Sedan gav vi oss av på en hike för att se Yosemite Falls. Upp, upp, upp gick det och det var jättefin utsikt och vattenfallet var jättehögt! På vägen upp stannade vi och åt våran smaskiga matsäck. När vi hade gått ner igen, så satte vi oss i bilen och åkte hem till Saratoga igen. En lyckad helg som sagt!


Fanny utanför vårat tält


Amanda och jag på våran vandring första dagen


Hur vacker utsikt som helst!


På en av pauserna vågade en ekorre sig fram


Beautiful!


Ser ni regnbågen som bildats av vattenångorna?


Stooora träd! Det här hade de gjort en väg igenom så bilarna kunde köra igenom


Jag vid Upper Yosemite Falls


Restan av familjen efter hikingturen och med vattenfall i bakgrunden


Vy över en del av Yosemite


Off to Yosemite

Sitter på ELD:n och skriver i Saras yearbook. Efter skolan bli det direkt hem för att packa ihop det sista och sedan drar vi till Yosemite. Har blivit sjukare igen, näsan rinner som bara den, men jag hoppas att jag bli bättre tills imorron då vi ska vandra. Kommer hem på söndag kväll. Hoppas att ni får en underbar helg!

Köpa kängor till Yosemite

Strax ska jag, mamma och Amanda iväg och försöka hitta kängor. I helgen ska vi nämligen till nationalparken Yosemite och där blir det en del vandring och det kanske kommer att vara lite blött, så ett par kängor kan vara bra att ha! Det ska vara jättefin natur i Yosemite, så jag ser fram emot helgen! Sedan så är vi lediga på måndag, för det är Memorial Day, och det är inte helt fel.


Life is getting better!

Om 20 dagar är Carro och Anna här och om 25 dagar fyller jag 18! Vet inte om jag känner mig så stor, haha, men det ska bli kul att ha bästisarna här på födelsedagen i alla fall! Var till skolan idag, så jag mår bättre. Vädret blev riktigt fint idag, så jag tog med mig läxorna ut och passade på att slå två flugor i en smäll: plugga och sola!


Hemma

Kände mig inge bra imorse, så jag stannade hemma från skolan. Bjuder på några snygga vi tog med Saras dator på ELD efter rallyt i fredags (man fick "megafonerna" på rallyt eftersom det var sista rallyt för iår):



Har ingen lust att vara sjuk

Håller på att bli sjuk... Har haft ont i halsen hela dagen och nu på eftermiddagen så känner jag mig konstig och är jättetrött. Hoppas att det bara är något tillfälligt! Imorse skypade jag i alla fall med Carro (bara 3 veckor kvar tills hon och Anna kommer!) och sedan har dagen ägnats åt läxor och att vila i sängen. Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt och hoppas på att man vaknar upp frisk imorron!


Gårdagens avslutning på kvällen, mums!


Myskväll med Amanda

Idag har det varit toppenväder, så jag och syrrorna har varit ute i solen hela dagen, härligt!

Nu ikväll så är mamma och pappa iväg och äter middag tillsammans med fyra andra svenska par och Fanny sitter barnvakt, så det är bara jag och Amanda hemma. Vi har myskväll och började med att göra hemmagjorda pizzor som blev supergoda! Nyss la vi choklad-ansiktsmasker som har gett oss superhy, haha! Nu blir det Ben&Jerry's glass, godis och filmen Just Go With It.


Pizzabagaren Ellen


Innan pizzorna åkte in i ugnen


Sötaste Amanda med sin färdiga pizza


Chokladmaskarna är på!


Hur vackra får man inte bli?! Jag vill bara slicka upp Amandas mask, haha!


Sista rallyt

Det är nästan lite sorligt, men idag var det sista rallyt (uppträdande/tävling mellan klasserna). Det var hur kul som helst i alla fall! Svampbob-fyrkant-tema, haha! Efter skolan tog jag och Fanny en springtur, vi kämpar på med vår träning! Nu har vi avnjutit en supergod middag och toppat upp med Ben&Jerry's. Film på det kanske?


Blomstertider

Det blommar så himla mycket ute just nu och har gjort det ett tag. När man är ute och går med Leia möts man av blommor vart man än tittar. Så vackert! Och idag tittar solen fram igen och värmer, vilket är så skönt! Idag var det kort skoldag och jag ska inte träna idag, så jag har en helt ledig eftermiddag eftersom läxorna är gjorda. Vi får se vad jag hittar på, jag kanske bara ska njuta av solen?


En passionsfrukts blomma från trädgården


Granatäpple blomma från vårat granatäppelträd i trädgården


Våra mandariner i trädgården, hur goda som helst!


Peanutbutter-jelly-sandwich

Det har slutat regna nu, men det regnade till och från igår också. Trots det stack pappa och jag ut och sprang en runda igår och idag var jag och Fanny ute och sprang. Skönt att spring lite längre nu efter friidrotten har slutat, men snart blir det väl lite snabbhetströning också.

Igår åt jag förresten min första peanutbutter-jelly-sandwich. Mamma hade köpt en burk jordnötssmör med anledningen att man inte kan åka från USA utan ha köpt och smakat på jordnötssmör. Vi hade ingen jelly hemma, så det fick bli drottningssylt istället. Kan väl säga att mackan inte var någon höjdare (inte så god att jag vill ha den till lunch varje dag som vissa här har), men den var okej.


Jag tar ett bätt på min peanutbutter-jelly-sandwich


Raining in May?!

Det regnar just nu! Var och tränade friidrott i regnet och det var inte så kul, vi var bara fem stycken och tränade, för säsongen är egentligen typ slut... Men det är maj nu, och det är meningen att det ska vara sommar i Kalifornien i maj, inte regn! Men vi hoppas att det drar förbi snabbt och att solen tittar fram snart igen. Det som är bra med att det är regnit och lite kyligt ute är att man kan gosa ner sig i soffan med varm choklad och titta på en film, så det ska jag nog ta och göra nu, mys!


Inte för att det är snö ute, men den såg god ut!


TT - Trevlig Tacomiddag

Det var riktigt trevligt igår med Petterssons och Cagenius över på middag. Det blev tacos till middag och till efterrätt bjöds det på jordgubbs och rabarberpaj och kladdkaka. Sedan blev det mycket prat och "lek" som innebar bl.a. dunken och kortspel. Allt som allt en bra kväll!

Idag har jag bara slappat runt. Har gjort lite läxor, läst Harry Potter (läser om de böckerna igen, de är ju bara för bäst!), kollat på Glee-avsnitt och gått ut med Leia tillsammans med Amanda. Laddat inför en vecka till i skolan, men nu är det bara knappt fem veckor kvar i skolan (skolan slutar den 16 juni)!


Amanda, Fanny och Sara igår


3 månader kvar

Skönt med helg även om det har varit en lugn vecka! Imorse stack Fanny och jag ut och sprang en runda och när vi kom hem körde vi lite styrketräning. Så nu har jag den härliga känslan i kroppen som man får efter att ha tränat. Ikväll kommer Petterssons och Cagenius (två svenska familjer) över på middag, så det ska bli kul! Förövrigt så har vi varit i USA precis 9 månader idag, nu är det bara 3 månader kvar tills vi åker hem igen...


Om det är några jag kommit nära i USA är det helt klart mina systrar, love you! ♥


Kort dag, mysig lunch

Fick både sovmorgon och kort dag idag, 9:55-11:55, två timmar i skolan för STAR testing i engelska är inte helt fel! Fast själva provet var ganska svårt... Men, men, vad gör det? Sara hängde med mig och Fanny hem och vi fixade en härlig lunch bestående av lite plockmat; marinerade räkor, kyckling, mozzarella, brieost, bröd, kex, grönsaker, vattenmelon, med mera. Jag drog iväg på träning vid tre-tiden och eftersom det är tävling imorron var det väldigt lätt träning, så det var skönt!


Fanny tar för sig av lunchen


Strawberries, that's summer!

STAR testing idag, så jag slutade vi 12-tiden, så skönt! Idag var det prov i US history och matte. Matten kändes bra, men US history var svårt... Inte lätt att komma ihåg alla lagar som blivit instiftade och vad alla presidenter tyckte, haha! När jag kom hem blev det lunch med mamma, en promenad med Leia och sedan åkte jag iväg till träningen (Fanny den dissaren drog och shoppade istället för att träna). Nu har jag precis skivat jordgubbar, så det ska vi äta till efterrätt idag. De är hur röda och fina som helst, och jag provsmakade en och den var söt och supergod!


Stora och härliga jordgubbar!


Amanda älskar jordgubbar, precis som jag!


Springa med chips

Idag på anatomy/physiology gjorde vi en labb där vi undersökte de olika sinnena. Så vi luktade på saker, smakade på saker, kollade synen och testade hörseln och balansen. Det var faktiskt riktigt roligt. Dock var det inte kul att smaka på bittert, för fy vad det smakade illa och smaken var kvar i munnen hur länge som helst. På engelskan kollade vi på en film som hette We Were Soldiers som handlar om kriget i Vietnam, för vi läser en bok om det just nu. Det var ingen happy story i den filmen...

På träningen idag gjorde vi en ganska så kul grej. Först gjorde vi en "vanlig" workout, men vi avlutade med att springa med chips i händerna. Det var för att om man spänner sig för mycket så har man sönder chipsen och det gick ut på att inte ha sönder chipsen. Annorlunda övning, men kul var det!


En läskig bild med våra fem sinnen


En skön vecka väntar

Imorse när jag vaknade var det en grå himmel utanför mitt fönster, men under dagen sprack det upp och det blev en fin och solig eftermiddag med några grader över tjugostrecket. Och det bästa just nu är att jag har typ inga läxor, det är ett mirakel! På onsdag och torsdag har vi nämligen STAR testings, vilket är prov för att se hur bra skolan är och de proven räknas inte alls till betygen. Och det är halvdagar de dagarna, så vi slutar vid 12 båda dagarna och på torsdagen får jag sovmorgon till 9:55, inte helt fel asså!

Annars så fick jag reda på idag att jag kvalat vidare i friidrottstävlingen, så på fredag ska jag spring 400m igen. Vi får väl se hur det går, för idag på träningen fick jag svårt att andas när jag körde på... Men det var nog bara något tillfälligt (hoppas jag).


I feel like jumping!


Sacramento - the capital

Igår åkte vi på en dagsutflykt till Kaliforniens huvudstad, nämligen Sacramento. Det var dit alla åkte under guldrushen, så vi besökte även en gruva där de bröt guld. Det tog ungefär två timmar att åka till Sacramento och där kollade vi på The Old Town och på California State Capitol (det är där Kalifornias regering sitter). Vid California State Capitol åt vi matsäck och åkte sedan en bit utanför Sacramento till en gruva. Där gick vi runt och tittade lite grann innan vi åkte hem igen. På vägen hem blev det middag på In-N-Out Burger, de hade så goda hamburgare!


The Old Town (såg ut som en vilda västern stad, haha)


The Old Town


Jag, Amanda och Leia i The Old Town


Utanför California State Capitol (ser ju nästan ut som Vita Huset)


Pappa, Fanny, jag, Amanda och Leia


Ett hus vid gruvan...


Hot, hot, hot

Gud vad varmt det har varit idag! Det har säkert varit över 30 grader och solen bara gassade. Det var lätt träning idag, men det var varmt och svettigt ändå. Tog en glass när jag kom hem och satte sedan på mig bikinin för ett dopp i poolen, så härligt! När vi skulle äta middag frågade jag mamma varför hon inte dukat ute och hennes svar var att det var för varmt, haha!


League Champions!

We made it! Igår var det League finals (sista friidrottstävlingen) och Saratogas Varsity tjejer (det laget som jag är med i, vi tävlar alltså för skolan och samlar poäng beroende på placering), vi vann! Så nu är vi League Champions! Jag sprang 400m och det gick faktiskt ganska bra och jag är nöjd. Det var jättevarmt igår, uppåt 30 grader, så man fick hålla sig i skuggan så mycket som möjligt och dricka mängder av vatten. Har inte berättat att vi åker med en gul skolbuss till våra bortatävlingar. Det är så amerikanskt, haha!


Vanlig, men härlig, dag

Sitter och jobbar på en Study Guide till historiaprovet som vi har på fredag, och jag är snart proffs på Vietnamkriget, haha! Idag var det kortdag, så jag stack hem och skypade med Malin direkt efter skolan, mys. Sedan var det friidrottsträning och jag blev så varm att jag satte på mig badkläder direkt när jag kom hem och simmade några längder i poolen. Så skönt! Jag kommer verkligen att sakna våran pool när vi åker hem, det är en sak som är säkert. Nu blir det jordgubbar med grädde och sedan en promenad med Leia.


Leia njuter av solskenet


Värme och picknick

Igår var det första maj och vädret kunde inte ha varit bättre! 25 grader i skuggan och solen strålade. Vi var på picknick i en mysig park och träffade massor av folk och åt god mat, så det var supertrevligt! När vi kom hem var jag varm och kände för att träna lite, så jag hoppade i poolen och körde ett kort simpass, vilket gick okej med tanke på längden på poolen.

Idag har det varit lika bra väder och vi har haft friidrottstävling, näst sista för i år (sista blir på onsdag). Det var Leagues och för Fanny gick det jättebra, men för mig gick det sådär... 200m idag och det blir 400m på onsdag. Dagen har nu avslutats med en supergod fruktsallad bestående av jordgubbar, mango, kiwi, mandainer (från trädgården), och banan. Smaskens!


Jag och Fanny på picknicken


Valborg

Det var ju valborg idag! Och inte hoppar vi över en valborgseld bara för att vi är i USA, haha! Vi eldade i "eldfatet" och det var riktigt mysigt. Grillade marshmallows gjorde vi också, och vi stoppade/fyllde marshmallows med choklad, mums!




Marshmallow-grillning


Sol och poolhäng

Strålande sol hela dagen idag, så skönt! Dock har det blåst en del, så vi åkte inte till beachen. Istället blev det en dag vid poolen hemma med solande och badande, hur skönt som helst! Har inte så mycket mer att säga då det är det jag gjort hela dagen, haha! Glömde att berätta att det blev lite shopping igår också. Hade ett rabattkort på Victoria's Secret, så jag, mamma och Amanda åkte dit en snabbis och jag kom hem 5 trosor rikare.


Fanny och Amanda var hurtiga och simmade lite, haha!


En härlig splash-bild!


RSS 2.0