Museum, Rodeo Drive & the Hollywood Sign

Under onsdagen rengade det, så jag, mamma och pappa åkte till ett konstmuseum (J. Paul Getty Museum) och tittade lite på förmiddagen. Köpte mig en bok om fotografering ("150 Projects to Strengthen your Photography Skills") i museum shoppen.

På eftermiddagen så shoppade vi lite. Vi gick på en shoppinggata vid hotellet (vi bodde de två sista nätterna i Santa Monica) och jag köppte mig två tröjor och två ringar. Det var på rea, så jag är nöjd med mina inköpt. Köpte mig även en t-shirt på LA Zoo, så det blev lite shoppat i alla fall.

På torsdagen började vi dagen med att åka till den berömda shopping gatan Rodeo Drive. Spanade efter kändisar, men såg tyvärr ingen, haha!

Efter det så åkte vi för att titta på the Hollywood Sign. Vi åkte på en slingrig väg upp, men gud så bra man såg skylten när vi kom fram! Det var även jättefin utsikt över LA, så det var värt besväret med att åka upp! Sedan så åkte vi hem efter en superresa!


Rodeo Drive


Rodeo Drive


Me with the Hollywood Sign


Fanny, jag och Amanda


Hela familjen och the Hollywood Sign!


Walk of Fame

Efter zoot så åkte vi till Walk of Fame för att kolla på stärnorna och handavtrycken utan för Chinese Theater. Det var proppat med turister, men nu har jag sett massvis med stjärnor (om det bara hade varit stjärnorna i egen hög person, haha). Och jag blev överlycklig när jag såg Harry Potter avtrycken! Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grints hand och hotavtryck (och även ders trollstavsavtryck, haha) och jag blev fulländad!


Johnny Depps stjärna


Michael Jacksons stjärna (lägger inte upp alla stjärn-bilder jag tog, de känns lite tråkiga)


HARRY POTTER!


Los Angeles Zoo

På tisdagen berökte vi Los Angeles Zoo tillsammans med Oscar, Charlotte, Hugo, Alexandra och Felix. Det var ett jättefint zoo och det hade massor av coola djur! Allt ifrån krokodiler, zebror, kängurur, gorillor och noshörningar till giraffer, lejon, flodhästar, tigrar och snöleoparder. Och det var fint och varm väder, runt 20 grader och strålande sol!


Jag och Amanda utanför ingången
















Jag med min underbara kusin Felix


Universal Studios

Vi började med Universal Studios och jag säger bara "wow!" Det var ett fantstiskt ställe och vi var där redan innan de öppnade för att slippa de första köerna. Vi köpte årskort för 2011, så nu går vi in gratis hela 2011 (haha, det kostade lika mycket som att gå in "vanligt").

Vi började med Studio Tour och vi åkte med första turen på hela dagen, yey! På Studio Tour fick vi se lite olika platser som de spelar in på och massor av saker de använder i filmer, så det var väldigt coolt! Sedan så åkte vi de attraktionerna som fanns: Jurassic Park, Revenge of the Mummy och The Simpsons (alla var jätteroliga). Efter det så kollade vi på Shrek 4-D, Behind the Scenes and WaterWorld, vilka alla var som olika shower. Under dagen besökte vi också House of Horror, vilket var ett skräckhus.


Utanför Universal Studios fanns den kända "skylten"


"VIP" haha, nej, det är våra årskort


På the Studio Tour fick vi se "husen" som de spelar in filmer i


Tåget som man åkte med på Studio Tour


Man fick också se olika bilar som används i filmer på the Studio Tour. Här har vi Mr. Bean's bil


Självklart fick vi se berömda Wisteria Lane som Desperate Housewives utspelar sig på


Ingången till "Jurassic Park"


Ingången till åkattraktionen "Revenge of the Mummy"


Ingången till "The Simpsons Ride"


Under WaterWorld teatern (som hade äkta skådespelare som spelad i bl.a. CSI och Bones)


Universal CityWalk, som ligger utanför själva Univeral Studios, var ett spexat ställe med massor av affärer


Wonderful LA

Hemma från en superhärlig resa till Los Angeles! Resan dit gick smidigt och vi har hunnit med en hel del saker, även om vi har har saker kvar att se till nästa gång vi åker dit! Berättar om de olika sakerna vi gjorde i olika inlägg. Njut så länge av bilderna från resan ner!


Stället vi stannade och åt lunch på hade amazing utsikt!




Vi stannade även i Santa Barbara och gick ut på piren där


Det fanns en hel del pelikaner där och de var inte rädda alls


LA

Los Ageles, here we come! Wooohoooooo!

Julaftonen

Ännu en julafton som är förbi, och även om den inte var perfekt så var den väldigt trevlig och mysig. Känslan igår var lite att när man vaknar upp så är man superexited och förväntansfull, och sen på kvällen så undrar man vart dagen tog vägen.

Vi började dagen med en julpromenad. Kändes konstigt att gå runt på julafton med strålande solsken och 15 grader, men det var härligt att vara ute. Sedan så blev det julbord! Vi gjorde vårt bästa och det blev godkännt av mig, mendet var ju inte som hemma... Sen så åt vi när det var ljust ute, så det var inte riktigt någon julkänsla. Efter det blev det julklappsutdelning och jag är väldigt nöjd med mina julklappar! (Fick bl.a. en systemkamera (ska dock byta den, för den är lila och jag vill ha en svart), presentkort på Voctoria's Secret och Michaels Store (pysselaffär), pjamas, bok, nyckelring och Jelly Bellies.) Den "riktiga" julkänslan kom när mörkret föll vid fem-tiden och vi åt julfika.

Under kvällen "höll vi på" med våra julklappar (Fanny med sin nya iPad och Amanda med hennes nya minidator) och det var en lugn och skön kväll. God Jul på er alla igen! ♥


Vårat julbord (haha, det ser lite mesigt ut)


Me and my beloved mum! (Bästa bilden för att visa vad jag hade på mig)


Felix, min yngsta kusin, provöppnar julklapparna (den här var till Amanda, haha)


Mina julklappar
(fick även lite saker i advenstpresenter en julklapp från Malin tidigare i höstas
och pengar insatta på mitt konto som inte är med)


God Jul

GOD JUL allihopa! Åh, julafton måste vara min favoritdag på året, jag älskar jul! Nu har jag precis ätit den bästa frukosten, nämligen hemmagjord risgrynsgröt!

Dan före dopparedan

Vad har hänt idag då, dagen innan julafton? Jag har lekt med mina kusiner, slagit in julklappar, varit ute med Leia och nu ikväll ska jag iväg och äta på restaurang med Fanny, Sara och hennes kusiner och några från skolan. Det ska bli trevligt. Nu har ni i Sverige julafton, men det har inte jag... Längtar tills imorgon!


Granen har uppdaterats lite sen sist, en stjärna i toppen och julklappar under granen! Det bästa är ju att än ligger inte alla klappar under granen, haha!


Julklappsinslagning och besök

Har slagit in julklappar på eftermiddagen! Det är julstämning! Så nu ligger det några paket under granen, härligt! Sedan så har jag städat också. Dammat rummet och stökat omkring lite... Och nu har min farbror och faster och kusiner kommit! Det är så kul, bara det att barnen är 4, 2 & ½ och just nu tror de att det är morgon, så de är pigga och jag är trött. Men de har blivit så stora, det är verkligen roligt att se dem igen! Imorgon får jag nog agera lektant, haha!

Handla svensk julmat i USA

Följde med mamma för att handla mat nu på förmiddagen. Vi gjorde ett tappert försök med att hitta all mat och alla ingredienser som behövs till ett svenskt julbord, och vi lyckades faktiskt ganska bra! Julskinkan blir ingen äkta julskinka, utan en vanlig skinka, men det blir nog bra det med! IKEA har ju hjälp med en del saker också, som t.ex. sill.

Nu sitter jag och väntar på att någon rolig typ loggar in på Skype, så att jag kan prata med någon hemmifrån! Asså gud vad jag älskar Skype, det är underbart!

Julgran

Vi har köpt julgran idag! Det fanns hur många som helst (och hur höga som helst) på det stället vi var och köpte granen på, så vi valde den perfekta granen för oss!

Vi klädde även granen idag! Eftersom vi är borta i mellandagarna, så tyckte vi att vi att vi kunde klä den idag (och inte dagen innan julafton) för att kunna njuta lite längre av den. Det är ju lite amerikanskt att klä den tidigt också, hehe! Men vi är väldigt nöjda med resultatet och julstämningen har höjts ytterligare lite grann!


Stället vi köpte granen på! (När vi bestämt oss för vilken vi ville ha så satte han den i en skak-maskin som skakade av alla lösa barr, haha!)


"Unwrapping" the tree


Systrarna Stjerngren framför den underbara granen


Leia myser i min famn!


Pysselstuga

Jag och Amanda har haft pysselstuga hela eftermiddagen och gjort julkort, mycket mysigt!


När fjärde ljuset brinner...

Hur härligt är det inte att äta en lussebulle och dricka ett glas mjölk till frukost medans man tittar på de fyra ljusen som brinner i advenstljusstaken?

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

Nu på förmiddagen har vi varit över hos våra grannar på brunch. Steve och Val heter de och de kommer från England, men har bott här i 25 år. Det var riktigt trevligt faktiskt! God mat och jag bara älskade deras julgran! Vi ska köpa julgran idag eller imorron, längtar tills den kommer på plats!


Första dagen på jullovet

Känns så skönt att ha jullov, att inte ha några måsten och kunna göra vad man vill! Så idag har vi bakat! Jag och syrrorna har bakat lussebullar och havrekakor, och de är supergoda!

Sen så kom pappa kommit hem idag också! (Han skulle kommit igår, men p.g.a. snön i München, så vart hans flyg inställt igår.) Så han hade med sig godis och en svensk tidning till mig, Fanny och Amanda, och mamma hade "beställt" lite olika kryddor och andra saker, så det fick hon (och grötris, haha, längtar tills vi får risgrynsgröt på julaftons morgon!)


Lussebullar och havrekakor (våra olika, konstiga former på lussebullarna är bäst!)


Längtan


Även om jag egentligen är glad att vi har lite värme och sol (och regn) i Kalifornien,
så längtar jag efter snö och kyla och äkta julstämning...


X-mas break!

Yey! Äntligen så har jag jullov! Och som Linus uttryckte det: "Ellen, vi har klarat av ett halvår i en amerikansk High School!" Och det är ju faktiskt sant! Tänka sig, trots alla läxor och de svårigheter jag har stött på, så har jag klarat det (och betygen ser inte så dåliga ut faktiskt)!

Vi hade "party" på ELDn idag, för att fira jullovet! Alla hade med sig mat (jag och Fanny hade köttbullar) och så kollade vi på film (Kick-Ass). Det var riktigt mysigt och filmen var faktiskt rolig!

Efter skolan hängde vi med Linus hem, för mamma skulle komma och hämta upp oss där. Så vi så hejdå och god jul till Linus (som för övrigt ska till Mexico på lovet) och så åkte vi till Westgate för att göra lite julshopping. Så nu har man införskaffat ytterligare några julklappar! Bara mamma kvar (pssst Oscar och Charlotte, om ni hittar boxen med TV-serien Modern Family så skulle den passa mamma perfekt (amerikanska filmer funkar inte på vårat PS3)).


Maten på vårat "party"


Haha, jag och Fanny hade svenska flaggor i våra kötbullar (inskaffade från underbara IKEA)


Friday feeling

Det har kännts som fredag både igår och idag, men imorgon så är det fredag på riktigt och sen så har jag jullov! Hade historiaprov igår, vilket kännes helt okej, även om jag var jättenervös innan det. Imorgon har jag matteprov, sista provet innan lovet, skönt! Måst dock jobba lite på engelskan under lovet, men det är inte så mycket, så det funkar.

Igår så var en bekant från Sverige här och hälsade på hos oss. Han är här och jobbar, så då passade han på att komma förbi. Det kändes ganska konstigt att han var här, fast ändå inte (går inte riktigt att förklara känslan).

Imorron kommer pappa hem! Då ska jag äta lösviktsgodis från Sverige!


Snart...

2 dagar kvar till jullov!
7 dagar kvar till min farbror, faster och mina tre kusiner kommer!
9 dagar kvar till julafton!
17 dagar kvar till 2011!

Lucia

Idag är det den 13 december vilket innebär att det är Lucia! Har inte sett något luciatåg, vilket är ganska synd för jag älskar luciatåg, det är så mysigt! Har inte heller hunnit med att "fira" Lucia, för jag har jättemycket skolarbete. Alla lärarna ger oss extra mycket nu sista veckan och jag har tre prov plus en inlämning i veckan. Men det är bara att kämpa på, för om fyra dagar så är det jullov! Det är riktigt höstigt här i Saratoga just nu, det är härligt, men jag skulle inte tacka nej till lite snö!


Julshopping

Jag, mamma och Amanda var uppe tidigt idag för att komma iväg till shoppingcentret Westfield Valley Fair så tidigt som möjligt, det öppnade 9 och vi var där 9:30, så det gjorde vi bra tycker jag! På schemat idag stod julshopping! Så nu har det shoppats julklappar som jag tyvärr inte kan skriva om här, men vi är i alla fall nöjda med de inköpen som vi har gjort!

När vi kom hem så föreslog mamma att hon och jag skulle gå ut med Leia på en långpromenad upp i "bergen" på en runda som hon brukar gå med några andra svenska mammor några sånger i veckan. Det var jättemysigt och oj, vilken utsikt det var ifrån toppen! Nästa gång jag går den rundan så ska kameran med. Och det var ganska varmt, kollade på termometern när vi kom hem och insåg att det var 19 grader. Det enda som går att säga om det är at det känns inte som att det är december just nu!


Holiday Rally

Det har inte hänt så mycket skoj i skolan på sistonde, men idag så var det rally! Holiday var temat, så hela gympasalen var julpyntad med ljus, girlanger, glitter och en julgran. Under rallyt var det "teater", dans, tävlingar (juniors vann en av två) och så körde cheerleaderna ett julnummer! Stämningen var på topp, så det kommer lägligt i min hemlängtan!




Wanna go home

Åh, jag är så avundsjuk! Pappa ska hem till Sverige över helgen! Han ska till Italien och jobba, men först åker han till Sverige och hälsar på. Jag vill också åka hem! Jag saknar Sverige! Jag saknar snö! Jag saknar mina vänner! Jag saknar mina släktingar! Det är mycket som jag saknar just nu helt enkelt... Jag får trösta mig med att vi ska äta pannkakor snart. Och det är gott!

Pancakes_with_raspberry_jam_isp_large


"Inga" läxor

Eftersom jag var hemma igår och hann med att göra en del läxor, och eftersom vi fick göra matteläxan på lektionen, så har jag inga läxor! Dock har jag en Study Guide att göra (till ett historiaprov som jag har nästa vecka), och man kan ju alltid förbereda andra uppgifter, så helt utan skolarbete är jag inte. Men det är en väldigt skön känsla att inte ha läxor och skolarbeten som jag måste göra.

Annars så har det regnat idag. Fast det har varit ganska varmt, runt 15 grader kanske.


Tumblr_ld2p2e8rnl1qd0f16o1_500_large


Hemma sjuk

Det blev att stanna hemma från skolan idag... Kryper ner under täcket med en varm kopp te! Vi har börjat med körteori nu på Health and Drivers, så jag har spenderat morgonen med att läsa California Driver Handbook. Alltså så vet jag allt om alla trafikregler och hur man ska köra nu (eller inte, haha!)


.

Huvudet dunkar och näsan rinner... Det är verkligen inte den perfekta tidpunkten att bli sjuk på!

Adventsfika

Idag hade vi adventsfika, vilket vart väldigt lyckat! Det var några utav pappas arbetskollegor med familjer, svenskar och danskar, samt några andra svenska familjer som var här och jag kände ungefär hälften av de som kom. Först var det glögg och julmust och sen var det fika! På fikabordet fanns lite gott och blandat som t.ex. lussebullar, pepparkakor, olika sorters mjuka julkakor, havreflarn och choklad. Jag kan säga att det smakade mycket gott! Annars vart det mycket prat och skratt, och adventsfikat avslutades med en omgång Cluedo mellan mig, Fanny, Amanda, Linus, Oskar och Sandra (alla från en annan svensk familj).


Linus, Fanny och Sara väljer vilken bit de ska ta! Kan man annat an älska en svensk chokladask? Vilken chokladbit ur Paradisasken är din favorit? Min måste nog vara pärlnogat (den vita i mitten) eftersom det alltid är jag som är snabbast att ta den, haha!


Julmusik på högsta volym!

Det har definitivt varit julkänsla idag! Spelade min favorit-julskiva på repeat, Julstämning CD 3 - Julkort från Disney och Crosby. Det är jul för mig! Så har jag även bakat två mjuka pepparkakor och så lite julpynt har kommit upp. Det börjar likna nåt här borta i Kalifornien!

Dock så kändes det verkligen inte som December när vi var ute och badade bubbelpool nu ikväll. Men det var mysigt! När det blev för varmt i bubbelpoolen hoppade vi i den stora poolen och där var det inte varmt kan jag lova! Det kändes som att hoppa i en isvak, asså gud vad kallt det var! Fast det var uppfriskande och så var det varmt och skönt när man sjönk ner i bubbelpoolen igen.


Lussebullar

Idag har det varit lussebullebak! Saffran luktar väldigt gott och mycket jul! Det blev kanske runt 30 lussebullar, men alla kommer väl att ta slut på söndag, på adventsfikat, men vi får ta och göra fler efter det! Har smakat på en och även om det var en aning för lite saffranssmak måste jag säga att det var supergoda!


Amerikanska matvaror för lussebullar (utom jästen som mamma tog med sig från Sverige)


Bullbak i full gång!


Det gyllene resultatet, mums!


Fick även ett kuvert i brevlådan innehållande tre brev från Victoria, Anita och Annika idag!
Tack tjejer, you made my day!


December

Det är redan december! Tiden går snabbt, fast ändå långsamt... Känns verkligen inte som att vi snart har varit här i fyra månader! Det har hänt så otroligt mycket på så kort tid!

Nu när julen börjar närma sig inleds julpyntet! Vi har ett hus inte lång i från oss som verkligen satsar! Det är hur mycket ljus som helst och tomtar och renar, snögubbar och granar! Själva så har vi börjat lite smått. Vi (mamma och Amanda) har fixat vår årliga godiskalender, vi har en adventsljusstake som brinner varje dag och idag var mamma på ikea och handlade lite smått och gott, som julkulor, ljuslyktor och en adventsljusstake som man har i fönstret. Sedan så införskaffade hon julmust, glögg och pepparkakor, för på söndag ska vi ha adventsfika! Imorrgon blir det lussebullebak! Själv har jag ingen riktig julkänsla än, men jag hoppas att den kommer!


En del av "grannarnas" julpynt! Renarna rör till och med på huvudena!




Våran årliga ljulkalender som mormor har gjort och som alltid sitter uppe vid jul!


The trip (part 4)

Vi packade ihop våra saker på lördagmorgonen, sa hejdå till Las Vegas och åkte mot Death Valley! Och oj, oj, oj vilken upplevelse och vilken natur det var! Det är en enorm nationalpark och det tog oss hela dagen att åka igenom den (och vi åkte inte ens igenom hela). Death Vally är vanligtvis jättevarmt och har den högsta uppmätta temperaturen (56.7 °C) på västra jordklotet, men när vi var där var det 10-15 grader. Eftersom det var öken känndes det som sommar, men på ett ställe fick jag vårkänsla, när vi åkte hen var det snö i bergen och väl hemma i Saratoga är det höst, så vi upplevde alla årstider på två dagar, haha! Sedan åkte vi hem på söndagen efter em helt amazing helg!


Jag och Fanny på sista bensinstationen innan Death Vally (sen fanns den ingen täckning och ingen bensinstation genom hela Death Valley typ)


Ökenlandskapet som Death Valley till större delen består av


Vi såg ökenhundar (vet inte vad de kallas) och de var jättenära bilen!


Jag ute i "vildmarken" (det som ser ut som stenar består faktiskt av salt)


Här hade jag vårkänsla! Det som ser ut som is i bakgrunden med små skridskoåkare på är i själva verket salt!


Lägsta punkten i USA, 85.5 meter under havsytan


Mitt i Death Valley fanns det sanddynor! Det såg ut som om en helikopter hade släppt ut sand, för det passade inte in, men de är naturliga


Självklart gick vi upp på sanddynorna och efteråt var skorna fulla med sand!


Snö på bergen (Sierra Nevada) på hemresan


The trip (part 3)

På fredagen, även kallad Black Friday, började vi dagen med att åka till Hooverdammen. Det är ett enormt dammbygge som ligger på gränsen mellan Nevada och Arizona så nu har jag varit i Arizona också och stått på gränsen mellan två stater! Det var jättefin utsikt från dammen och den var superhög, nästan (bara nästan) att det pirrade i magen när man tittade ner.

Eftermiddagen spenderades på Town Square Shopping Mall och nu ska jag förklara vad Black Friday är. Det är nämligen USAs största readag och början på julrean (som man har innan jul här). Det var 30% rea hit, 50% rea dit, och de hade tydligen öppnat vid fyra på morgonen och delat ut kuponger i vissa affärer, men hade tydligen tagit slut en timma senare. Vi trodde att det skulle vara fullt med folk, men när vi väl kom dit var det relativt lugnt. Jag köpte en tjocktröja, en topp, ett skärp och ett diadem.




Vet inte om det syns hur högt det var, men det var högt!


Vacker utsikt ifrån dammbygget


Gränsen mellan Nevada och Arizona




Julpynt på Town Square Shopping Mall (det var en utomhus-mall)


RSS 2.0