San Jose Museum of Art

Dagen började med ett besök hos frisören. Har inte klippt mig sen precis innan jag åkte till USA, vilket är för drygt ett halvår sen, så mina toppar var riktigt slitna. Klippte samma frisyr som jag hade innan, men kortare för att klippa bort det slitna. Känns skönt med fräscht hår!

På eftermiddagen åkte jag och mamma in till San Jose och besökte San Jose Museum of Art. De hade nämligen en utställning där med fotografier av en fotograf som vi ville se, och wow vilka bilder asså! Fotografen hette Robert Mapplethorpe och han fotar poträttfoton i svartvitt.




Hittade inte mitt favoritfoto (man fick inte fota där), men dessa bilder var också coola
(Bilderna på google visar inte hans bilders rätta sida och de bästa bilderna finns inte ens där)


San Jose Sharks

Yey! Pappa har köpt biljetter till mig, Fanny och pappa för att gå och se en NHL ishockey match! På tisdag kl. 19:30 börjar matchen som är mellan San Jose Sharks och Colorado Avalanches, go Sharks! Har aldrig gått på någon ishockey match, så det ska bli jätteskoj (även om jag inte är ett så stort fan av ishockey, hehe).

Helgens planer är annars ett besök hos frisören för att klippa håret och en lunch med min kompis Naina (som jag inte träffad på ett tag eftersom hon bytte skola).


Årets första semla

Har precis ätit årets första semla! Hembakad och den var så god! Haha, vi fuskar lite här i USA och äter semlor på en torsdag istället för en tisdag, men vad gör det?


Lycka och glädje

Åh, jag är så otroligt lycklig och glad just nu! Ett paket från världens bästa Anna och jag är i heaven! Paketet innehöll ett långt och härligt brev samt ett jättefint armband med texten Laugh, Love & Eternity. Tusen tack Anna! Jag har världens bästaste vänner och jag saknar dem alla hur mycket som helst!

Ont i halsen idag, vilket innebär att jag hoppar över träningen... Första tävlingen är om två veckor och det känns inte bra att missa en träning, men hälsan kommer först och jag vill inte bli värre. Jag och mamma ska baka semmelbullar, ska bli gott att äta semlor sen!


It's the hard-knock life for us

Hur jobbigt är det inte när man nästan är klar med pappret vi fick i matteläxa och så kommer man på att man har räknat ut alla uppgifter på fel sätt? Det hände precis mig, men det är bara att sudda och börja på nytt... Tänk om livet vore så; om något gick fel kunde man bara sudda ut det och börja om från början. Men så fungerar det inte i verkligheten, utan det är bara att lära sig av sina misstag och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Ganska jobbig träning på friidrotten idag: 800m - 600m - 400m - 200m och sedan gång över häckar, hård styrketräning i viktrummet och sist, men inte minst, magträning på det. Men jag gillar känslan av trötthet i kroppen efter en hård träning, nu är det bara att vila upp sig till morgondagens träning!


21a februari 2011

Känns helt okej att vara back in school, även om det inte skulle vara helt fel med lite mera lov (som alltid, haha). Och lärarna har inte packat på mig med massor av saker att göra än, jag gjorde klart matteläxan i skolan innan träningen (som för övrigt var ganska jobbig) och har nyss gjort min engelskaläxa och that's it! Ska ta en promenad med Leia nu och sedan krypa ner i sängen och läsa. Har precis börjat på en bok som heter Fångad som jag fick av farmor och farfar i julklapp och det verkar jättebra!


Sista dagen på lovet

Vädret är inte på topp här i Saratoga. Det regnat i helgen, men idag tittade solen fram lite granna i alla fall. Mamma och jag passade på att ta en långpromenad med Leia då. Annars så har jag bara tagit det lugnt i helgen. Har städat rummet, gjort läxor och skypat med en saknad Elina. Imorron börjar skolan och det är jag inte taggad inför, men jag får ta en sak i taget och först ska jag njuta av mina sista timmar på lovet.




Mammoth Mountains

Hemma igen efter en superhärlig vecka i Mammoth Mountains! Skidåkningen var hur bra som helst, backarna var perfekta och snön var grym (kul att se snö igen)! De tre första dagarna var vädret på topp, soligt och relativt "varmt", så då åkte vi hela dagarna och pappa testade till och med på snowboard (han har fortfarande ont i kroppen, haha). De två sista dagarna vräkte snön ner och det blåste en hel del. Det var till och med så att en förmiddag var alla liftarna stängda, så då fick vi hänga hemma och när några liftar väl öppnade blåste det och snöade det så att man knappt såg var man åkte, haha! Men det blev fin snö och lössnö i backarna när det snöade, så det var roligt!


Högst uppe på toppen


Första dagen var vädret bäst


Amanda var hur duktig som helst på att åka snowboard!


Söta Fanny med en av de superfina backarna i bakgrunden


Första gången jag har sett en regnbåga när jag åker skidor


Sista dagarna var det snöigt och de flesta bilderna ser ut såhär, haha! På bilden är det Fanny som åker


LOOOV

Äntligen så är det lov! Jobbigt att börja första lovdagen imorron med att gå upp vid sex, men Mammoth Mountains, here we come! Se upp i backarna säger jag bara, haha! Hade historiaprov idag och det är redan rättat och jag fick ett A! Haha, det är första gången jag har fått ett A på ett historia prov (brukar få B).

Igår var det Amandas födelsedag (grattis igen syrran!) och nu har vi bara tonårstjejer i familjen eftersom hon fyllde tonåring! Blev en jättegod middag bestående av tacos och daimtårta och bästa presenten hon fick var nog snowboarden (skitsnygg, och vi har nästan samma skostorlek, så nu kan jag prova på att åka snowboard, haha).

Hoppas att ni får en bra nästa vecka, här i Kalifornien ska det åka skidor och inte bloggas, haha!


Födelsedagsbarnet


Godaste daimtårtan (Daimen införskaffad på IKEA, haha)


Mycket att göra

Mycket skolarbete och mycket träning resulterar i lite bloggande, ledsen för det, men jag måste prioritera. Två dagar kvar sedan lov, yey!

Bokat och klart

Då var det bokat! På påsklovet åker vi till Hawaii! Gud vad jag längtar, det ska bli så himla roligt och skönt! Fast först ut är ju skidåkning nästa vecka (känns skumt att åka ifrån det underbara vädret vi har nu för att åka skidor). Nej, nu har jag mängder med läxor att göra, suck! Men det är snart lov, så det är bara att hålla ut!


Här eller där?

Vi har diskuterat lite i helgen om det vore ett alternativ att stanna kvar i Kalifornien i ett till år och jag är verkligen kluven. Har funderat fram och tillbaka och det är typ 50-50 mellan att åka hem och stanna. Det är så mycket som spelar in: kompisar, vädret, skolan... Med tanke på skolan så är jag i värsta situationen i familjen, och jag har verkligen ingen aning om hur jag ska tänka! Tänker jag på kompisarna så vill jag åka hem, men tänker jag på vädret så vill jag stanna. Åh, jag vet verkligen inte vad jag vill just nu!


Dagens outfit


175:e dagen i USA

Har slappat ute i solen, gjort läxor och bara tagit det lugnt idag. Vädret är nästan som svensk sommar just nu, vilket är undebart. Dagens outfit: bikini, short och linne! Känns så skumt att vi ska åka skidor om en vecka, vi åker ifrån värmen för att åka skidor... Men det ska bli kul och pappa ställde in mina nya skidor idag, så nu är jag riktigt taggad på att åka skidor!


Hallelujah it's friday!

Fredag, fredag, fredag! Är helt slut efter veckan! Det var längesen jag tränade så mycket och hårt, men det känns skönt! Skolan har varit okej den här veckan. Mycket läxor och uppgifter på slutet, men det har funkat. Hade matteprov idag, vilket kändes bra. Vädret är också bra! Typ 20 grader och sol, vilket inte är helt fel, haha! Det är mitt liv just nu; träning, skola och bra väder, haha!


Vet inte riktigt om jag saknar snö just nu,
men om en vecka får jag se snö igen och då blir det härlig skidåkning!


Träna, plugga, äta, sova

Jag kommer att ha jättemycket träningsvärk imorron. Vi avslutade dagens träning med ett hårt styrkepass och jag känner redan hur träningsvärken kryper sig fram. Annars så känns det hur härligt och roligt som helst att börja träna friidrott igen! Nu har jag jättemycket läxor att göra, och när friidrotten tar upp min tid så blir det ännu jobbigare att hinna med allt... Men jag får ta en sak i taget och tänka på att om drygt en vecka(!) är det lov!

Friidrott!

Nu har friidrotten äntligen börjat! Första träningen var igår och jag var nervös hela dagen innan själva träningen, men det gick hur bra som helst! Tränarna var imponerade av min teknik och jag var bland de snabbast tjejerna, så det är kul. Vi körde 100m lopp och magträning, men det tar nog ett tag innan man kommer helt iform. Så nu är det träning varje dag i veckan från 15:30-18 (2,5 timmar!), utom fredagar då vi kör från 14:30-16 (tror jag).

Vädret har blivit bättre igen. Även om det inte är samma värme som förra veckan så är det runt 16 grader och sol!


Stafett DM förra året då vi (jag, Malin, Anna och Stine) kom trea på svensk stafett, gud vad glada vi var!


RSS 2.0