Fisherman's Wharf

Igår kväll så kom min farbror och faster och tre av mina kusiner hit! De är också här och hälsar på oss och ska stanna i en vecka. Fullt hus nu alltså, men det är skoj!

Idag så åkte vi in till San Fransisco och turistade runt. Vi tittade först på Golden Gate bron. Det var lite molnigt, men man såg bron bra ändå! Sedan åkte vi till Fisherman's Warf och så började det att regna. Vi bestämde oss då för att gå in på en restaurang för att äta och jag beställde angel hair pasta with prawns, väldigt gott måste jag säga! Det slutade regna medans vi åt, så efter maten gick vi runt lite på Fisherman's Wharf, bl.a. ut på Pier 39 och tittade på sjölejon och shoppade lite (inget foor mig dock). Sista men inte minst åkte vi upp, upp på de branta gatorna i San Francisco och nedför den brantaste, slingrigaste gatan som heter Lombard street; lite läskigt, men coolt!

 


Jag, Fanny och Amanda med våra kusiner Julia, Arvid och Axel


Me and Malin with some sailor?!


Fisherman's Wharf!


Malin på Bubba Gump (hon har en "tradition" att köpa en bubba tröja när hon reser, haha)


LOVE!


Lombard street; slingrig och brant, men fin!


Spirit Day, yey!

MALIN ÄR HÄR! Gud så bra det kändes igår på flygplatsen när jag såg henne komma ut! Det var lite försenat så jag och pappa fick stå och vänta ett tag, men det var helt klart värt mödan! Så idag har Malin varit hemma med mamma och Amanda (som hade typ studiedag). De var ute och gick med Leia i bergen, var på Starbucks och var iväg och införskaffade lite Halloweensaker, typ pumpor!

Själv så var jag i skolan som vanligt. Fast det var ju Spirit Day! Hur kul som helst, för alla tog det verkligen seriöst och mer än hälften av alla eleverna var utklädda! Jag var ju då cowboy, men några andra exempel på vad folk var utklädda till:
-Batman
-Spiderman
-Vindruvor
-Gorilla
-Prinsessa
-Ängel
-Leopard
-...och massa mer!


Malin och jag var till Party City för att köpa en cowboyhatt åt mig (Malin var så trött att hon höll på att somna, haha, men jag förstår det)


The cowgirls! (Emily och jag)


Dorsa var en leopard och Darisha var Pocahontas


Nedräkning

Har haft nedräkning hela hösten ända sen jag fick reda på att Malin verkligen skulle komma och hälsa på. Nu är det bara 5 TIMMAR kvar tills hon landar på San Franciscos flygplats! Aaaa...!!! Vet inte vart jag ska ta vägen!

Imorron är det Spirit Day på skolan! De som vill får ha på sig sin Halloween kostym och "visa upp sig" och få poäng. Hade inte tänkt att klä ut mig, men min kompis fick mig att gå med på att vara cowboy! Vi får väl se hur det blir... Kameran åker i alla fall med till skolan imorron, det är säkert!


Fem timmar kvar nu, håll ut!


NY BIL!

Vi har köpt en till bil! Det är en BMW 528i årsmodell 2009 (det säger inte mig så mycket, men ni kanske vet precis vad jag pratar om när jag säger modellen). Den är himmelsblå och är så snygg!

Jag har ju inte ens lagt upp bilder på vår andra bil (Tyotan), men jag får ta mig själv i kragen och fota bilarna och lägga upp snart.


Släktträd

På historian håller vi just nu på med Immigration projects, som ska vara inne på onsdag. Jag interjuvade pappa om våran flytt hit (man var tvungen att interjuva någon, annars visste jag ju allt själv) och har precis blivit klar med min uppsatas. Riktigt nöjd faktiskt! Sedan så skulle vi göra ett kreativt släktträd och lämna in samtidigt och det blev jag klar med igår. Är nöjd med det också (även om det kanske inte blev super-kreativt)!


Tha house

Nu tänkte jag visa lite bilder av huset. Jag har inte orkat fota förut, men idag tog jag mig själv i kragen och knäppte några bilder. Det är lite stökigt och allt är inte införskaffat än, men vad gör det?


Tryck på bilden för att se hur planlösningen är i huset (jag bor, by the way, i bedroom #3)


Så här ser då huset ut på framsidan


Köket


"Matsalen" (bordet står lite konsigt för tillfället, det ska flyttas lite längre bort)


Vardagsrummet, TV:n står till höger inne i hörnet (syns inte på bilden)
I bakgrunden på bilder ser man en lila boll; där är vårat "träningsrum" där vi för tillfället har en pilatesboll och en yogamatta


Mitt rum (igen, hehe)


Mitt badrum


@ Farmers Market

När jag var ute och gick med Leia imorse såg jag att det var Farmers Market nära där vi bor. Så jag tog med mig Amanda och gick dit! Farmers Market är en marknad där de säljer massa olika frukter och grönsaker och lite annat smått och gott; som bakverk, bröd och vin. Vi gick runt och provsmakade konstiga frukter, spanade in olika pumpor till Halloween och köpte oss en crêpe med jordgubbar och choklad innan vi gick hem igen! Crêpen var jättegod och det var kul att gå runt där! Annars väntar nu läxor (hatar att vi får läxor över helgen) och så ska jag försöka att jobba lite i förväg och förbereda mig så mycket som jag kan med skolarbetet innan Malin kommer.



PUMPKIN!


Sara och Linus fixar munnen på pumpan


The amazing Swedish girls! <3


Nästan hela ELD-gänget med pumpan! (tre stycken saknas)
Jag, Fanny, Sara, Peter, Eric, Oscar, Lukas, Linus


Hösten börjar komma till Kalifornien

När man sett och hört att ni i Sverige har minusgrader och fått er första snö, så börjar hösten komma till Kalifornien. Idag har det varit ganska dåligt väder. Det har regnat lite och varit molnigt hela dagen och temperaturen har legat runt 18-19 grader. Det var verkligen inte Kalifornia-väder! Och träden börjar få gula, oranga och röda löv som sakta men säkert faller av grenarna. Det är lite mysigt, men det kunde gärna fått vara sol och 25 grader, det skulle inte gjort mig något!

På ELD (English Language Development) har vi börjat med lite Halloween-tema nu. Vi har läst en artikel om Halloween och vi gör animerade serier om Halloween. Idag så skar vi i en pumpa (okej, det var Linus och Sara som skar) och den blev helgrym! Får be Sara att skicka bilder, för jag hade inte min kamera med mig.


Läcker bild va?! (Ett typiskt uttryck som mamma skulle säga, haha)


En vecka kvar!

Nu är det bara 7 dagar kvar, en vecka alltså, till Malin kommer hit! It's crazy! Det kommer att bli 10 underbara dagar tillsammans med henne, det vet jag! Åh, vad jag längtar...!


Secret budy

Kl. 10:50 idag hade vi brandövning. Kan tala om för er att efter det blev man nog hörselskadad, för herregud vad högt deras brandalarm tjöt! Men nu vet jag alla fall vart jag ska ta vägen om skolan börjar brinna, vilket är positivt!

På lunchen idag fick jag en påse med "presenter" i från min secret budy från cross countryn! Det är nämligen så att alla har varsin secret budy som man inte vet om och vid tävlingar så ger man varandra "presentpåsar". Idag är det alltså tävling, men jag får inte vara med eftersom jag började så sent in på säsongen. Jag fick i alla fall en secret budy som gav mig en påse, men jag har ingen secret budy att ge en påse till, vilket är ganska skönt. I min påse hittade jag vitaminvatten och choklad, mums!


Vantar... eh?

Så har ytterligare en dag av mitt liv här borta i Saratoga gått mot sitt slut. Hade matteprov idag, vilket förhoppningsvis gick bra. Och på historian håller vi på med immigration projects, så jag skriver alltså om flytten hit (vilket är lätt, tänk de andra som måste klura ut när deras släktingar kom till USA). Sedan så "hoppade jag över" träningen för jag var hos doktorn efter skolan. Och så har jag gått ut med Leia och hade fingervantar på mig?! Jupp, det var 14 grader, så jag tänkte "varför inte, då slipper jag frysa om fingrarna", haha! Det var en kort summering av min väldigt (not) händelserika dag i landet långt borta!


Garderob

Slutresultatet i min garderob:


Helt slut!

I am dead! Nearly at least! Jag menar, vem ger sig frivilligt iväg med en grupp snabba cross country tjejer (som man för övrigt inte alls vet i vilken fart de springer) och springer 6 miles?! Jo, det är visst jag! Jag tänkte att det är väl inte så jobbigt, men det kan jag tala om för er att det var! I knappt 6 miles, vilket är ungefär 9 km, så sprang vi upp och ner, upp och ner i en väldigt snabb fart. Det är kupperat häromkring och tjejerna jag sprang med visade sig vara bland de bästa i teamet... Men de var supersnälla och väntade in mig när jag hamnade lite efter och tänka sig, jag klarade det! Nu sitter jag här, 4 timmar senare, och är fortfarande helt slut! Men det var värt det och nu känner jag mig lite stolt över mig själv!


En ganska bra, beskrivande bild av hur jag såg ut efter 6 miles måste jag säga!


Det regnade!

Helgen har varit nice! I lördags hände inte så mycket, lite plugg under dagen och sedan på kvällen efter middagen värmde vi upp bubbelpoolen och satt ute i mörkret och mös i den (utom Fanny, för hon var på dejt). Det var hur skönt som helst och så åt vi Marabou Mjölkchoklad Daim (införskaffat på IKEA) och det förgyllde kvällen!

På söndagen åkte jag och mamma iväg och gjorde lite shopping till huset. Vi köpte handdukar, mattor, krokar, hundsäng, vattentillbringare... Lite allt möljigt helt enkelt. Shoppingen började på en affär som heter Target och då de har typ allt, så var shoppingen nästan klar efter det. Men vi gick i alla fall in på lite andra affärer, som Ross, Storables och Best Buy. Dagens skratt var på Target i rulltrappan. Det var nämligen så att kundvagnen hade en helt egen rulltrappa! Man körde in den vid sidan av den vanliga rulltrappan och så åkte den ner brevid en, helt sjukt, men underbart! Och juste! Det regnade på söndagen också! Hello, vi är i Kalifornien, här ska det vara sol och inte regn! Men nu är det sol igen, så regnet stannade bara i en dag... Men ändå!


Ser det inte mysigt ut?!


Mamma var happy när vår kundvagn fick åka helt själv!
"Spring ner och ta kort på mig Ellen!" Haha, mamma då...


Tvätt, kyl och frys - livet rullar igen

Vi har fått (eller köpt som pappa rättade mig, haha) kylskåp, tvättmaskin och torktumlare! Äntligen! Vi har tills nu klarat oss med ett gammalt kylskåp ute i garaget och utan något tvättmaskin över huvud taget (tur att men har en del kläder, även om man saknat de kläder som varit smutsiga). Tvättmaskinen och torktumlaren är enorma! Men enligt min moder och fader som var iväg och handlade dem så var det inte ens den största varianten och mindre fanns det knappt. Kylskåpet är väl inte så speciellt, men den har ismaskin och kylt vatten som man kan ta, så det ät tipp-topp! Och man slipper gå ut i garaget och "shoppa" in sina matvaror, haha!


Dagen igår (eller man kanske säger gårdagen)

¿Que pasa en mi vida? Igår så var det skola, som vanligt. Matte, ELD och historia. Vi gjorde pjäser på ELD:n och jag var med Fanny och Sara. Vår pjäs ägde! Jag spelade en gravid kvinna och en frisör och pjäsen handlade om... tja, en mamma som hämtade upp sitt barn på dagis för att gå till frisören. Det låter kanske tråkigt, men vi gjorde det bäst! Alla satt och skrattade, så det var lyckat!

Efter skolan var det träning. Vi sprang 400m-800m-400m-800m-400m och det var jobbigt, speciallt jag som inte är någon medeldistansare. Men jag var ändå bland de bästa och det känns ju bra! Tydligen så har XC-teamet (cross country teamet) olika teman på fredagar för att det ska bli roligare, så igår var det team lila! Tyvärr så visste jag inte om det, så jag hade blått på mig, men efter träningen vi fick cupcakes med lila glasyr som en tjej i temet hade bakat, mums!

Dagen avslutades med ett dopp i poolen coh tacos till middag!


Jag och min älskade syster i skolan


Pool-bruden, haha!


Hur kul man kan ha på en ELD lektion

Vad gör man på en ELD lektion när man har tråkigt?!

-Tar random bilder
-Pratar svenska så att alla andra blir galna
-Skypar med personer hemma och läraren bara står och skrattar (jag fick tillåtelse att skypa för henne och hon sa att om det var min pojkvän hemma fick jag skypa mera, vem blev då inte min "pojkvän"?!)





Cross Country

Jag har äntligen kommit till skott och börjat träna med skolans cross country team för tjejer (varför de har uppdelat kan jag inte förstå mig på, blandat är ju roligare). Så jag kom dit första gången igår och alla var supergulliga och snälla. Förstår verkligen varför man börjar sporta för att få nya vänner, det känns redan som att jag fått nya kompisar där! Men igår så var det speed training, vi sprang några 400m lopp. Idag så var det lite längre löpning, vi sprang ungefär 3 miles och körde lite core (magträning) efter det. Känns skönt att komma igång att träna igen och det var verkligen kul att träna tillsammans med andra. Just nu är det bara lite för varmt för att spring, då det är över 30 grader, men man ska väl inte klaga på värmen när man hör att ni har typ nollgradit hemma i Sverige.


Ser det inte härligt ut?! Spring på en strand i solnedgången, min nya dröm, haha!


My room!

Här kommer mitt rums utveckling från och med det att vi flyttade in till nu!











Det kanske inte är det mest städade rummet för tillfället och en liten byrå och några tavlor ska upp, men i helhet är jag riktigt nöjd med mitt rum!


Finally!

Äntligen så har vi internet hemma! Jag kan inte förstå hur man kunde leva utan det förr i tiden, haha!

Men hur var helgen då?! Homecoming game var skoj! Vi vann båda matcherna och efter matcherna så var det banduppvisning och homecoming king and queen presenterades! Inte för att jag kände dem, men de var säkert värda det! Homecoming dance var helgrymt! Var inte så jättespeciellt kanske, utan det var dans helt enklet och jag gillar att dansa så då var det kul! Bara det att Dj kinda sucked, men han var grym ibland. Förrestan, det enda amerikanare gör när de dansar tillsammans är att freaka och det ser så skumt ut och inte snyggt alls kan jag lova!

Sen så var jag ledig igår, yay! Så dagen spenderades med lite läxor och sedan sola och bada i poolen, för det var över 30 grader! Det är det idag också och imorron ska det typ bli uppåt 36 grader! Men jag ska inte klaga! Hörde att uppe i norra Sverige så har första snön kommit, haha!


Homecoming king, queen, prince och princesse kommer in på arenan


Bandet uppträdde


Homecoming king och queen blev precis utsedda


Hittade "The Black Saratoga Football Man"!



 
Tog själv inga bilder från homecoming dance, men det här va en av de få jag hittade på facebook


Homecoming week!

Det är spexat! Den här veckan så är det nämligen HOMECOMING! Och vår skola är lite speciell, för istället för att ha det formellt med kostym och fina klänningar, så har de spexat till det hela! Temat på homecomingen och temat på hela veckan är boardgames! Varje årskurs har fått varsitt brädspel; Freshmen är Chutes and Ladders, Sophmores är Cluedo, Juniors är Monopoly och Seniors är Candy Land. Hela skolan är för tillfället pyntaed i de olika temana och det var så kul att komma till skolan i måndags och se alla dekorationer som eleverna hade fixat över helgen! Sedan så för varje dag som går så är det en av årskursernas "dag" och då har en grupp fixat en Quad-dance. Det är som en pjäs/skech och så dansar de (svårt att förklara). Det är jättekul att titta på, och idag var det Juniors dag! Yey, go us! Sedan så är det homecoming game imorron och på lördag är det homecoming dance! Och vi ska inte vara klädda formellt, utan klädd i temat eller vanliga skolkläder, wierd, men det ska bli så himla roligt!




En del av Seniors decoration (den var bäst och vann bästa pyntning!)


Junior killar i en av danserna, de va grymma!


Fråga mig inte vad de gör, men bra var det i alla fall!


När man inte har internet hemma...

...så tar man med sig datorn till biblioteket! Haha, jag är snäll och tänkte slänga ihop lite blogginlägg, för det har hänt så sjukt mycket på den tiden som vi inte har internet hemma!

Största händelsen är of course att vi har flyttat! Och det är underbart! Det ekar fortfarande en del, eftersom vi inte har så mycket möbler än, men vi har de möbler som vi behöver (allt ifrån IKEA, haha). Huset är relativt stort och vi har alla ett eget rum. Mitt rum är inte det största, men jag har eget badrum och en walk-in closet och det är super-duper! Och poolen är så grym! På ena sidan är det jättedjupt, så man kan hoppa hur mycket man vill, och så har vi en bubbelpool! Den är avskild och man kan värma upp vattnet i den, så det är hur härligt som helst! I helgen var det varmt, så vi badade en del i poolen.


Vår härliga pool!


Min garberob just nu (vi ska fixa lite mer hyllor och förvaring)


I know...

Lite bloggande, I know... Men vi har inget internet hemma, så ni får klara er så länge!



Vi får internet den 12:e oktoer, så då blir det ändring på det!


Saratoga library

Sitter i Saratoga library och väntar på att mamma ska bli klar. Hon är nämligen och hämtar nycklarna till vårt nya hus! Vi flyttar imorron! Känns nästan lite overkligt med tanke på att vi bott i lägenheten så pass länge. Men det kommer att bli super att flytta! Närmare till skolan och lättare att hänga runt med kompisar och så... Hade tänkt att plugga lite nu, men det har inte blivit så mycket. För övrigt så är det här bibloteket jättestort! Typ massor av sektioner och massor av böcker! Och så finns det datorer och ställen man kan sitta och plugga på, me like! Nej, nu kom mamma, så vi ska åka hem. Sista resan tillbaka till lägenheten från skolan, känns så skönt!

RSS 2.0