Summer weather

Det är så himla härligt väder här i Kalifornien just nu! Strålande sol och 25 grader; det är sommar! Shorts och t-shirt är klädseln som gäller, så skönt! Åh, det är just det här vädret som jag kommer att sakna med Kalifornien, sommar redan i mars är inte helt fel. Och det är inte heller helt fel att äta en söt, solmogen apelsin plockad från det egna apelsinträdet i trädgården! Till helgen ska det dock bli lite sämre, men vi hoppas att värmen stannar kvar så länge som möjligt. Det är för övrigt en vecka kvar till Hawaii! Åh, vad jag längtar!


Vi har massor av maskrosor i gräsmattan i trädgården (man blir lite lat av värmen, så jag orkade inte hitta på någon bättre bild att fota och lägga upp, och så måste jag ju spara på krafterna till friidrottstävlingen också, haha)


I'm coming home

Nu är det officiellt: vi flyttar hem till Sverige efter sommaren! Det är Ericsson som har avslutat pappas ettårskontrakt. Måste erkänna att jag inte riktigt vet om jag är glad eller inte... Hade vant mig vid tanken att stanna och det finns så många bra saker med Kalifornien, framför allt så är vädret underbart. Men å andra sidan så finns det många bra saker med Sverige också, framför allt kompisarna! Så det blir nog bra att flytta hem, det bli lättare med skolan också (att gå ut gymnastiet och kunna söka till universitetet/högskolan på ett "lätt" sätt).


South Lake Tahoe

Har haft en underbar och jätterolig helg! Vi åkte i fredags direkt efter skolan och det tog ungefär fyra timmar att åka upp till South Lake Tahoe. Det ligger precis på gränsen mellan California och Nevada, så nu har jag åkt skidor i Nevada också! Vi bodde på Hilton Embassy suites och det var väldigt bra! Jag älskar hotellfrukostar och här var det supergod frukost och mycket att välja på. Man kunde få sin specialbeställda omelett, eller varför inte lite amerikanska pannkakor?

Själva skidåkningen var toppen! Första dagen snöade det och blåste en del, och andra dagen blåste det, så det var en hel del liftar som var stängda. Men det var bra ändå och backnarna var härliga! Min utmaning var när jag åkte i en dubbelsvart; opistad, pucklig och brant! Men jag klarade mig helskinnad ner, även om det gick lite sakta, haha!


"Utsikten" i hotellet från vår dörr


En del av min frukost (åt massor av andra goda saker också!)


SNÖ! Fanny precis innan första åket


Som sagt, det snöade och blåste en hel del första dagen...


Andra dagen var det helt klart bättre väder! Amanda, Fanny och jag innan vi sticker ut i backarna


Jag påväg upp i gondolan


Jag och syrrorna med Lake Tahoe i bakgrunden


Två utsiktsbilder utöver Lake Tahoe, det var så vackert!


Skii-weekend

Nu drar vi på en skii-weekend i Heavenly (South Lake Tahoe) och det ska bli underbart att åka lite skidor igen! Vi har funderat fram och tillbaka på att åka skidor en helg, fast har har varit osäkra på grund av vädret, men igår så bokade vi boende och nu åker vi!


Efter regn kommer solsken

Två bilder som jag tog idag (när jag egentligen ville ha på bild hur mycket det regnat idag):

 


Pajlunch

Det har verkligen spöregnat idag! Så fort man gick utanför dörren blev man dyngsur, haha! Tur för mig att jag fick sjuts till och från skolan. Idag så hade mamma bjutit in massor av svenska mammor (de svenska hemmafruarna, haha) på lunch, och då jag slutade vid 11:15 fick jag också vara med. Alla som kom hade tagit med sig lite olika saker. Det var pajtema, så det fanns massor av goda matpajer att välja på och så fanns det god sallad och supergott bröd. Sedan till efterrätt/fika fanns det självklart smarriga efterrättspajer! Friidrottstävlingen var inställd idag på grund av regnet, så jag tog istället en promenad med Leia i regnet (fast när jag kom hem och tänkte fota och visa hur mycket det regnar, så har det självklart slutat regna, haha).


Massor av supergoda pajer!


Oatmeal Chocolate Chip Cookies

Blev så sugen på kakor när jag kände lukten av kakorna som min kompis åt på lunchen, så när jag kom hem efter träningen bakade jag! Det blev oatmeal chocolate chip cookies, och med lite hjälp av Fanny blev de hur goda som helst! Avnjöt dem tillsammans med ett glas mjölk efter maten, mums!


"Raindrops keep fallin' on my head"

Det är alltid lite jobbigt att komma tillbaka till skolan efter helgen, men det har ändå varit helt okej. Har bland annat sett på film i Anatomy/Physiology eftersom vi precis avslutat ett kapitel och ska börja på ett nytt. Vi såg på 127 hours, som är baserad på en sann historia och handlar om en man som är ute och hikar och fastnar med armen och sitter fast. Vet inte om jag kan säga att filmen var bra, men gripande var den i alla fall. Annars jobbar jag på i skolan; hade grammatik quiz i engelskan idag (känndes bra) och imorgon är det matteprov som gäller.

Vädret är växlande nu; igår var det både regn och sol, och idag har det varit mulet. Fast det regnar nu på kvällen... Imorgon tror jag att det ska regna också, men vi får väl se. Jag håller uppe humöret med att det bara är drygt två veckor kvar till Hawaii! Och där kommer det vara varmt och soligt i alla fall!


Bilden är tagen av mig för ett tag sen och den får representera det sämre vädret här just nu


The Tech Museum

Dagen spenderades på The Tech Museum och jag måste säga att det var lite av en besvikelse... Hade trott att det skulle vara jättecoolt med massor av spännande saker att göra, men så var det inte riktigt. Coolt var det, men inte som jag föreställt mig. Det fanns några roliga saker att göra, men det mesta var nog anpassat för lite mindre barn. Det bästa på hela dagen var när vi såg på IMAX, vilket är som Cosmonova. Vi såg på Hubble som handlade om ett teleksop uppe i rymden och det var en väldigt häftig film! Fick mig att tänka efter på hur små vi männsikor är och hur litet avstånd det egentligen är mellan Sverige och Kalifornien... Men dagen har ändå varit bra och det är alltid kul att vara på museum med familjen!


Fanny kollar på vad olika förkortningar betyder


Här var ett "experiment" man kunde göra, man odlade typ gener...?


Med de här glasögonen fick man dubbelsyn och skulle försöka att gå rakt


Jag och Fanny innan IMAX


Dagens regniga plan

Ytterligare en regning dag... Och väderprognosen för den kommande veckan visar också på regn, inte så kul... Men idag är planen att gå på museum, nämligen The Tech Museum i San Jose. Det ska bli roligt i alla fall!


Shopping i Great Mall

Det har regnat hela dagen idag och vad passar inte bättre än lite shopping då? Vi var till Great Mall och shoppade, och det blev lite inköp för mig. Trosor och nattlinne från Victoria's Secret och två bikinisar från Abercrombie and Fitch! Så nu är jag redo för stranden på Hawaii, haha! Lunch åt vi på Olive Garden och jag åt Chicken Alfredo, så gott! Det var första gången vi åt där, och jag har velat äta på den restaurangen ända sedan vi kom hit, haha! Och där ska det ätas igen, för deras mat var hur god som helst!


Utanför Victoria's secret, älskar den affären!


Amanda åt också Chicken Alfredo på Olive Garden och till efterätt delade vi på en hur god cholkadkaka/tårta som helst!


What to say?

Track meet igår och det gick inte bra... Stafetten gick okej, men fick en dålig växling och är lite missnöjd med hur jag sprang min sträcka. På 100m fick jag till en bra start, men sedan gick det utför och jag fick ingen bra tid. Sedan så var det 200m och redan innan kände jag av mitt baklår lite. Loppet började dåligt och gick sämre och sämre; jag fick ondare och ondare i baklåret och stannade mitt i loppet för att det gjorde för ont att springa och för att det gick så dåligt. The trainer (ungefär som skolans sportläkare) konstaterade att jag antagligen sträckt mig (ingen muskelbristning i alla fall som jag fick på friidrottslägret i Italien förra året, och det var inte kul). Så nu blir det lite lättare träning, jag som vill träna! Idag regnade det hela träningen, så vi körde först lite ute och sedan gick vi in i styrketräningsrummet och körde lite styrka.


Fanny igår när hon sprang (inte jag som tagit bilden, hittade den på facebook)


The school life

Ett litet tag sedan jag sist skrev, men det har varit mycket plugg och träning på det, och skolan går alltid först, haha! Men sedan sist har jag gått i skolan och tränat, inte så mycket mer än det. Har börjat läsa en ny bok i engelskan, Cannery Row, och jag fattar knappt vad den handlar om, den är skum... I historian har vi jobbat med projekt och har prov på fredag. Det handlar om USA under andra världskriget och mitt projekt var om rationing, och man skulle göra en plansch, så jag gjorde den som en propaganda poster... Nej, inget mer snack om skolan just nu! Imorron är det track meet igen, tagga! Nu blir det mat och sedan lite mer plugg, I just love my life!


Postern jag gjorde till historian


Sommartid

Det har varit en bra helg (det är nästan omöjligt för en helg att vara dålig eftersom man är ledig från skolan, haha). Igår var det ju tävling på morgonen och på eftermiddagen badade vi bubbelpool. Kvällen avslutades med oxfilé och potatisgratäng och en film och svenskt godis på det.

Idag har Kalifornien ställt om sig till sommartid, så nu blir det ljusare och ljusare och sommaren kommer närmre och närmre! Idag har jag skypat med Carro, gjort lite läxor och kollat på Glee-avsnitt (jag bara älskar musiken!). Apropå sommaren så längtar jag väldigt mycket efter den; läntar efter värme och tills mina två underbara vänner kommer hit!


En härlig sommarbild på stranden i Santa Cruz!


Tävling igen

Gick upp kl 6:30 en lördagmorgon, gissa varför... Ytterligare en friidrottstävling! Fast den här gången så var det en invitational, vilket innebar att det var massor av skolor med och man tävlar mer individuellt. Jag var med och sprang i stafetten (4x100m) och det gick toppen! Vi kom trea i vårat heat, och jag tror (inte riktigt säker) att vi kanske kom trea totalt också! Sedan så sprang jag inget mer. Skulle sprungit 100m, men jag har jätteont i benen (träningsvärk som bara den!) och kände mig halvbra, så jag hoppade över det.

Annars får vi se vad som händer idag. Vädret ser lovande ut, när vi sprang vid 8:30 så var det faktiskt typ varmt!



Våran målgång på stafetten (Melodie hade sista sträckan och är tjejen i röda shorts). Jag hade tredjesträckan och sprang i kurvan, så det var svårt för mamma som satt på läktaren att få en bra bild på mig när jag sprang...


Blonda tjejen med S på tröjan är jag. Brevid mig står Ailene, vilket är en jättegullig tjej och han brevid henne med solglasögon är min tränare, coach Michael.


Track meet

Första friidrottstävlingen idag! Vi tävlade mot Freemont High School den här gången och för varje tävling möter vi en ny skola (det kommer att vara tävlingar varje vecka nu ett tag). Började med 4x100m, vilket gick jättebra, vi vann! Sedan körde jag 100m, vilket gick sådär... För att 100m gick dåligt körde jag 200m också, men det gick inte så mycket bättre det, fick jättemycket mjölksyra på slutet. Det känns i kroppen att jag har varit sjuk ett tag och inte kunnat träna. Men stämningen var på topp och det var kul att tävla trots att mina indivuduella grenar inte gick som jag ville.


Jag hade bana 6 på 100m (pappa var där och tittade och fotade med sin mobilkamera)




On your mark, get set, go!

Dagen har flutit på idag med matte, ELD och historia. Och träningen var lätt idag, bara lite starter, för imorron är det första tävlingen! Jag ska "bara" springa 4x100m och 100m eftersom jag har varit sjuk, och vi får väl se hur det går! Jag är laddad i alla fall! Till middag blev det hemmalagad ärtsoppa (för första gången) och pannkakor på det, mums!


Har inga bilder alls att visa, men om fyra veckor (!) drar vi iväg till paradiset Hawaii!


Fettisdagen

Idag är det Fettisdagen och Internationella Kvinnodagen! Det firas självklart med semlor ikväll! Vad som även "firas" är att jag känner mig bättre och var till skolan idag och ska till och med prova på att träna lite. Ikväll kommer pappa hem från Sverige och har med sig lite smått och gott, som till exempel svenskt godis och VeckoRevyn, så det blir nice!















Detta blir min nyttiga kväll, mums!


Still sick...

Att min sjukdom inte vill ge sig! Aaaaah, jag vill vara frisk! Stannade hemma från skolan idag, och visst, det är lite skönt att slippa skolan, men att man inte orka göra någonting hemma utan bara ligger och vilar plus att man missar saker i skolan är inte skönt. Och jag har inte tränat sedan i tisdags, jag saknar att träna...

Nu när jag har varit sjuk har jag tänkt på om man ska ta och köpa den nya iPad2 som kommer ut på fredag. Funderar stark på det, men vi får väl se.

Sex and the City

Det är bara jag, mamma och Amanda som är hemma ikväll. Fanny är hos Sara och pappa har nyss åkt till Sverige för han var tvungen att gå på ett "akutmöte". Så nu ska vi titta på Sex and the City och äta glass! Är fortfarande sjuk, nästan sämre och har varit tvungen att jobba på ett historiaprojekt typ hela dagen vilket har tagit på krafterna. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll och hoppas på att sömn hjälper.


Tjejerna i Sex and the City (jag saknar mina underbara vänner!)


Bullar och lemonad

Fortfarande sjuk, huvudvärk och näsan rinner... Var hemma från skolan igår, men bestämde mig för att gå dit idag, vilket kanske inte var det smartaste, för nu känner jag mig sämre... Men, men, det är fredag idag och jag har helgen på mig att bli bättre!

När jag kom hem idag luktade det bullar! Amanda (som hade studiedag idag och var ledig) och mamma hade bakat bullar och gjort lemonad. Så till mellis blev det en vaniljbulle och supergod lemonad! Mina tankar gick till mormor som gör världens godaste bullar! Jag saknar min mormor och hennes goda bullar!


Amanda mitt uppe i bullbaket!


NHL match

Wow, vilken stämning det var igår! Det var så sjukt kul att gå på en NHL match! Första två perioderna var lite sega och det blev inga mål. Dock blev tredje perioden riktigt spännande. Först gjorde motståndarlaget mål, sedan gjorde vi mål och då det blev 1-1 blev det förlägning och sedan straffar. Dramatiken var stor och ljudnivån var hög under staffarna kan jag tala om, men Sharks fick in det enda målet och vi vann!

Hem från matchen gick dock en trött Ellen med huvudvärk och ringande i öronen. En skoldag på det och nu sitter jag här och håller på att bli sjuk. Halsen värker, huvudet dunkar och öronen gör ont... Inte bra, inte bra...


Jag och Fanny är taggade innan matchen


GO SHARKS!


Spelarna kom ut på planen genom en hajmun, grymt coolt!




Stort och många i publiken, tror att det var ungefär 17 500 pers


Det rullar på

Härligt för er som bor i Stockholm och går i skolan och har sportlov just nu! Själv har man gått i skolan idag, vilket var det vanliga. Sedan var det träningen vilket gick bra, men jag känner av min hals lite och det är inte så bra... Annars så var det informationsmöte för vårsporterna idag, så jag, mamma och Fanny gick. Imorron är det ishokeymatch, go Sharks säger jag bara!


RSS 2.0